StoryEditorOCM
Obalamoderna tehnologija

Znanstvenici doskočili kako u omiljenoj deliciji uživati cijele godine: ‘Superfrozen kamenica sačuva svježinu i okus‘

6. lipnja 2023. - 17:31

U Malostonskom zaljevu božanstvene kamenice blagovale su se još antici i to, kako se romantično vjerovalo, u čast božicama rođenima iz samih školjki. A prvi zapisi o uzgoju kamenica na tom području potječu iz 14. stoljeća i vremena Dubrovačke Republike kada su vlasti upravo ovom delicijom kroz vještu diplomaciju kupovale naklonost Turaka i drugih prijatelja i neprijatelja Republike.

Posluživala se kraljevima na dvorovima, obožavalo ju je europsko plemstvo, a sve do danas malostonska kamenica ostala je morska delikatesa zbog koje gurmani s nestrpljenjem očekuju sredinu ožujka i vrijeme oko blagdana Svetog Josipa kada se ova školjka mrijesti te je iznutra najbogatija i najslasnija.

No, zahvaljujući inovativnom projektu koji upravo razvijaju stručnjaci na Odjelu za ekologiju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 15:41