StoryEditorOCM
Obalanije do njih

‘Vodovod‘ se oglasio o ružnim scenama zagađenog mora uz Čiovo: Nije došlo do preljeva kanalizacije, ribari su vidjeli...

Piše Županija SD
18. listopada 2024. - 18:57

Nakon što nam se javila čitateljica koja nam je poslala fotografije s obale Mastrinke na Čiovu na kojima se vidi onečišćenje mora te nakon što je izrazila sumnju da se radi o fekalnom zagađenju, javili su se iz "Vodovoda i kanalizacije".

Sezona kupanja u moru još traje, a sudeći po fotografijama s Čiova neki se kupaju i u fekalijama: ‘Ovo je nedopustivo‘

- Daljinski sustav nadzora kompletnog sustava odvodnje, crpnih stanica, kolektora i incidentnih preljeva nije zabilježio nikakve anomalije u radu.

Svejedno, s obzirom na prijavu, djelatnici ViK-a su rano jutros izišli na teren i obišli cijele trase sustava, kolektore i šahte i utvrdili da cijeli sustav funkcionira najnormalnije i da nije došlo do nikakvih prelijevanja ni na kopnu ni na moru. Štoviše, na navedenom području ne postoje niti kišni niti incidentni preljevi.

Uz djelatnike ViK-a, na terenu su po prijavi bili i vatrogasci koji su također tražili tragove navodnog onečišćenja i na kopnu i na moru te iste nisu locirali.

Prilikom obilaska navedenog područja (od Trogira sve do Slatina) djelatnici su na području Sv. Križa naišli na nekoliko ribara koji su ih izvijestili da se taj događaj dogodio jučer, cca 150 metara od obale i da se prema njima radi o pražnjenju tanka neke od jahti prije ulaska u Lučicu što prema njihovim navodima nije rijedak slučaj - navode u ovoj splitskoj komunalnoj tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 18:58