StoryEditorOCM
ObalaPOTICAJ ZA SEZONU

Vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj povećala radnicima plaće, nagrada im je 1120 eura, evo kako još mogu profitirati

18. lipnja 2024. - 18:20
Projektom ‘Dovedi prijatelja‘, zaposlenici se nagrađuju sa 133 eura ako dovedu prijatelja koji se zaposli i postane dio ‘Aminess‘ timaIvo Ravlić/Cropix

Jedna od vodećih i najbrže rastućih turističkih kompanija u Hrvatskoj ‘‘Aminess Hotels & Resorts‘‘ koja u Makarskoj ima jedini hotel sa 5 zvjezdica ‘‘Aminess Khalani‘‘, unaprjeđuje materijalna prava i benefite svojih zaposlenika.

Ova kompanija, koja posluje u osam turističkih destinacija diljem hrvatske obale, pokazuje zahvalnost prema svojim zaposlenicima, u koje konstantno ulaže brojnim materijalnim i nematerijalnim benefitima i nagradama.

Kako kazuju iz ‘‘Aminessa‘‘, proaktivnim pristupom unaprijeđenju primanja zaposlenika i pregovorima, osnovice plaća povećane su do 10 posto, a naknade za putni trošak za gotovo 15 posto.

Stručne edukacije

Uz povećanje primanja, radnicima ‘‘Aminessa‘‘ i dalje su osigurani nematerijalni benefiti poput vrhunskih stručnih edukacija namijenjenih njihovim pozicijama, dva topla obroka dnevno i smještaj, plaćeni slobodan dan za prvi dan škole roditeljima čija djeca kreću u prvi razred i plaćeni slobodan dan ženama za Dan žena.

Kako kazuje Mladen Radovanović, voditelj za selekciju i zapošljavanje u ‘‘Aminessu‘‘, stalnim praćenjem uspješnosti zaposlenika i ulaganjem u njihov profesionalni razvoj, ‘‘Aminess Hotels & Resorts‘‘ nastoji postati sinonim za izvrsnost u hotelijerstvu, koji zaposlenicima uz izvanredne uvjete rada i nudi kontinuirane mogućnosti profesionalnog razvoja.

- Trenutno smo u top pet poslodavaca u turizmu, a naša misija je postati lider u sektoru, prepoznat po vrhunskoj brizi za djelatnike i iznimnom radnom okruženju koje potiče inovativnost i zadovoljstvo zaposlenika - kazao je Radovanović.

image

Za ovu godinu djelatnicima ‘Aminessa‘ ugovorena je i 5 posto veća sezonska nagrada od 1120 eura

Ivo Ravlić/Cropix

Za ovu godinu ugovorena je i 5 posto veća sezonska nagrada od 1120 eura, koja se svim zaposlenicima isplaćuje kroz četiri mjeseca, od lipnja do rujna, u jednakim iznosima od 280 eura. Puna božićnica iznosi 600 eura, a dar u naravi ugovoren je u visini do 133 eura.

Nova ugovorena pogodnost odnosi se na radnike koji ne koriste smještaj poslodavca te se ista isplaćuje od studenoga do veljače, u iznosu do 200 eura.

‘‘Aminess‘‘ i nadalje nastavlja s programima nagrade izvrsnosti radnika. Tijekom 2023. godine nagrađeno je 211 zaposlenika odjela, 74 zaposlenika mjeseca te tri zaposlenika godine.

Zaposlenici godine su, uz novčanu nagradu, osvojili i odmor za užu obitelj od pet noćenja na bazi polupansiona u bilo kojem objektu ‘‘Aminessa‘‘. Sveukupno je isplaćeno oko 36.000 eura s time da najbolji zaposlenik odjela dobiva 80 eura, radnik mjeseca 200 eura, a radnik sezone 1327 eura.

Nagrađivanje ideja

Uz izvrsnost u obavljanju radnih zadataka, ‘‘Aminess‘‘ nagrađuje i kvalitetne ideje za unapređenje poslovanja u okviru projekta ‘‘AMI ideja‘‘. Prva nagrada iznosi 1000 eura, druga 700, a treća 400 eura.

Projektom ‘‘Dovedi prijatelja‘‘, zaposlenici se nagrađuju sa 133 eura ukoliko dovedu prijatelja ili poznanika koji se uspješno zaposli i postane dio ‘‘Aminess‘‘ tima.

image

Pogled na makarski ‘Aminess‘

Ivo Ravlić/Cropix

U ‘‘Aminessu‘‘ je veliki naglasak stavljen na stručne programe usavršavanja te edukacije, za što je samo u ovoj godini izdvojeno gotovo 200 tisuća eura. Dokaz kontinuiranog ulaganja su i konkretne brojke pa se više od 60 posto sezonskih radnika vraća raditi u ‘‘Aminess‘‘ tijekom iduće sezone.

U porastu je i broj zaposlenika na neodređeno, kojih je ove godine za 17 posto više nego lani.

Tijekom 2023. godine domaći zaposlenici činili su čak 70 posto radne snage ‘‘Aminessa‘‘, a uz zaposlenike zemalja iz regije, brojka premašuje 95 posto.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 17:27