StoryEditorOCM
ObalaBaška Voda

Vijećnik Jozipović: Tunel Sv. Ilija poplavio zbog uljare na pogrešnom mjestu; Hrvatske ceste priznaju da postoji problem

Piše Silvana Uzinić
9. listopada 2024. - 14:57

U subotnjem potopu veća količina vode slila se i u dio tunela "Sv. Ilija", i to na samom početku s njegove južne strane, u Bastu iznad Baške Vode.

Razlog tome županijski vijećnik s Nezavisne liste Matejas Jozipović nalazi u izgradnji općinske uljare na neadekvatnoj lokaciji, odnosno iznad tunelske cijevi, zbog čega je već u startu morala biti izmještena. I jest, ali samo dijelom, s obzirom na to da je sada izgrađena na trasi nekadašnjeg bujičnog potoka, koji stariji mještani dobro pamte jer bi presjekao taj dio biokovske padine po nekoliko dana.

HDZ-ov načelnik ilegalno gradi uljaru i uporno ignorira Inspektorat! Nazvali smo ga, raspričao se: ‘Ako me naljute...‘

Jozipović nam govori kako se taj potok račvao u dva rukavca i slijevao se u more, zbog čega su i plaže prirodno nadohranjivane oblutcima. Da je oduvijek u mjestu bilo vode, i samo ime govori, podsjeća Jozipović, koji je u subotu, kad je voda potapala Podgoru, objavio snimku iz Baške Vode, uz zloslutnu opasku da će ubuduće biti još i gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 14:57