StoryEditorOCM
ObalaBUJICA NA ASFALTU

VIDEO Makarani šokirani zbog povodnja na ulicama: ‘Nikada nisam vidio Rivu ovako poplavljenu, evo u čemu je problem‘

Piše Dijana Turić
9. rujna 2024. - 13:27

Prva veća kasnoljetna kiša koja je u Makarskoj jutros padala oko sat vremena, prouzročila je totalni nered i kolaps u cijelom gradu, posebno na rivi i u Vukovarskoj ulici. U Makarskoj je u tridesetak minuta palo 52 litre kiše po metru četvornom, informacija je Meteorološke postaje Osejava.

Prvi put je totalno poplavljena cijela riva i to na potezu od Franjevačkog puta do zgrade gradske uprave, uključujući parkiralište kod hotela "Osejava", a sve je snimio naš čitatelj Denis Marušić koji kaže da tijekom vožnje obalom nije mogao vjerovati kako je riječ o Makarskoj, jer je voda potopila i šetnicu i kolnik.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Ovakav ishod bio je očekivan jer su ovog ljeta na Franjevačkom putu, ulici koja je postala dvosmjerna, napravili kratku biciklističku stazu prilikom čega su zatvorene postojeći šahtovi, a ostali nisu održavani i puni su lišća i zemlje.

Kako nam je kazao Igor Joskić, vlasnik pivnice "Pivac", voda mu je prvi put u 12 godina koliko drži ugostiteljski objekt, prodrla u unutrašnjost objekta i to u valovima.

- Četiri sata se borimo "šekavajući" vodu iz lokala i skladišta koje je potpuno poplavilo kao i susjedna trafika. Kiša je padala sat vremena, a nama je pričinjena ogromna šteta pa se pitam što će biti ove zime kada primjerice bude padala tri dana zaredom.

Poplava se dogodila otkada su ovog ljeta na Franjevačkom putu napravili biciklističku stazu - ustvrdio je Joskić.

Kao i za vrijeme svake veće kiše, u Makarskoj poplavi dio Vukovarske ulice pokraj kafića "Monaco" što se dogodilo i danas, pa su se automobili probijali kroz ogromne lokve. Voda se s Vukovarske slijevala na Ulicu Ante Starčevića koja od križanja s Jadranskom magistralom iz smjera Splita vodi prema središtu grada te niz ulicu do hotela "Biokovka".

Makarski vatrogasci su zbog kiše imali četiri intervencije, a kako nam je kazao Mario Čović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, riječ je bila o poplavljenim podrumima u tri zgrade i jednoj kući.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Poplavili su podrumi dvije zgrade na Dugišu i jedne kod hotela "Meteor", a vodu su ispumpavali i iz dvorišta kuće na Dugišu, a koja je prodrla u unutrašnjost. Posla su imali i tučepski vatrogasci koji još peru cijelu šetnicu na kojoj su "izbile" sve šahte, a kanalizacijski sadržaj se razlio po pločniku.

Pogledajte video snimke koje je snimio i našoj redakciji ustupio Denis Marušić:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 17:18