StoryEditorOCM
ObalaAJME IM JE

VIDEO Kakav horor iza vrata kamene kuće u centru Kaštela: ‘Zbog ovog susjeda svi živimo u paklu među štakorima...‘

Piše SPLIT SD
23. kolovoza 2024. - 13:59

Čitateljica iz Kaštel Kambelovca nam se javila u nadi da će, kad već ne može drukčije, preko medija riješiti problem sa susjedom koji im zagorčava život.

- Susjedi i ja živimo u paklu među štakorima usrid lipog nam Kambelovca. Već godinama imamo problem sa susjedom iz pakla koji na sve molbe uporno širi bolest našim malim miston. Usred Kambelovca, nasuprot kule Cambi, imamo šta vidit, hrpa smeća i bolesti dok se dica od kolica i veća igraju, a turisti zgroženo gledaju i ne viruju. Ne znamo kome da se obratimo i molim vas da objavite ovo, jer jedini spas ste nam vi novinari - piše nam Kaštelanka.

Sličan problem imaju i stanovnici splitskog Lučca, čiji susjed gomila otpad u dvorištu, a njima u kuće ulaze štakori i smrad. Nije pristao ni da oni očiste nered.

Susjedi Splićanina proživljavaju horor: ‘Dvorište mu je dupkom puno smeća, stanovi su nam puni miševa...‘ A tek smrad...

Užasu koji Splićani proživljavaju zbog susjeda nazire se kraj. Doznali smo od Grada gdje je zapelo: ‘Ovo je prvi put...‘

A evo što su odgovorni iz Grada Splita kazali na ovu temu.

- Komunalno redarstvo Grada Splita vodi navedeni predmet sukladno Zakonu o općem upravnom postupku na temelju Odluke o komunalnom redu. Sama procedura traje (zapisnik, rješenje o uklanjanju, rješenje o izvršenju rješenja o uklanjaju, angažiranje tvrtke koja će navedeno izvršiti) te kada sve od navedenog bude ispunjeno, bit će očišćeno. Sve suprotno smatralo bi se nezakonitim djelovanjem službenika Grada Splita.

Dakle, ako već nisu, Kaštelani bi trebali se javiti komunalnom redarstvu svoga Grada. Kontakti su im dostupni na ovom LINKU.  

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:09