StoryEditorOCM
ObalaROMANTIKA U SALONI

U Saloni se priređuje tradicionalno antičko vjenčanje u prekasnom ambijentu. Posjetitelje čeka i besplatno razgledavanje

Piše Mia Sesartić
22. srpnja 2024. - 17:15

Manifestacija solinske Turističke zajednice "Romantika u Saloni", nakon održane "Noći gladijatora" u salonitanskom amfiteatru, nastavlja se drugom večeri u vrtu Tusculuma, također na lokalitetu u Saloni, pokraj Manastirina. Na tom će se prostoru u petak, 26. srpnja u 21 sat prirediti "Antičko vjenčanje".

image

Pripreme za antičko vjenčanje

Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Kroz ovu večer cilj organizatora je prezentirati kako je izgledalo tradicionalno vjenčanje u doba antičke Salone, kako su se uljepšavanje mladenke i mladoženje, a prikazat će se i sama ceremonija vjenčanja i svadbene večere. Sve će biti popraćeno glazbenim nastupom Leopolda Stašića i Tomislava Parmaća.

image

S ranijih manifestacija. Antičko vjenčanje se održava u vrtu Tusculuma

Nikola Vilić/HANZA MEDIA

- U okviru večeri dostupno je i besplatno razgledavanje Salone u pratnji turističkog vodiča s polaskom u 20 sati s Manastirina.

Također je osiguran i besplatan autobus za dolazak na manifestaciju s polaskom iz Splita u 19.30 sati (Trajektne luka - preko puta Pošte) te povratak u 22.30 sati s Manastirina. Ulaz na manifestaciju je slobodan - poručuje direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.

image

Ples mladenaca u vrtu Tusculuma na jednoj od prošlih manifestacija

 

Nikola Vilić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 23:37