StoryEditorOCM
Obalanikako da se opamete

U jednom danu splitska policija uhvatila 3 kamikaze za volanom, svi imaju debele dosjee prekršaja. A ovaj je rekorder...

Piše Split SD
16. srpnja 2024. - 11:37

Splitska policija još jednom upozorava na najteže prometne prekršaje koje su utvrdili jučer i danas u svojim kontrolama.

Tako su jučer, 15. srpnja oko 9:30 ati u Vukovarskoj ulici u Splitu policijski službenici zaustavili vozača koji je upravljao teretnim vozilom. Utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije (prethodno prikupio 12 negativnih bodova), te upravljao vozilom iako mu je isteklo važenje prometne dozvole.

Utvrđeno je da je višestruki počinitelj najtežih prekršaja i to izazivanja prometnih nesreća od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom. Uhićen je, te će se uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja privesti na općinski prekršajni sud. Također, oduzeto mu je privremeno vozilo.

image
Josko Šupić/Ilustracija/Cropix

Nadalje, navode kako su u noći 16. srpnja oko 0:30 sati policijski i službenici PP Makarska postupali prema vozaču mopeda.

- Utvrđeno je da vozilom upravlja u vidno alkoholiziranom stanju. Izmjerena mu je koncentracija od čak 2,12 g/kg alkohola u organizmu. Uhićen je, te je zadržan do otriježnjenja. Također je utvrđeno da je višestruki recidivist u činjenju prometnih prekršaja i to vezano uz alkohol. Nakon dovršene obrade bit će priveden na općinski prekršajni sud.

image
Josko Šupić/Ilustracija/Cropix

I na kraju u Kaštelima je uhvaćen rekorder dana - oko ponoći su policijski službenici postupali prema vozaču osobnog vozila koji je upravljao vozilom u vidno alkoholiziranom stanju, te mu je izmjerena koncentracija od čak 2,2 g/kg alkohola u organizmu.

- Trenutno ima 20 negativnih bodova i višestruke zabrane. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile. Vozilo je privremeno oduzeto, a nakon dovršene obrade privest će se na općinski prekršajni sud - navode u PU splitsko-dalmatinskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 19:12