StoryEditorOCM
ObalaMJESTO POD SUTIKVOM

Tko će dobiti mjesto za posljednje počivalište? Interes je velik, uskoro kreće izgradnja novih grobnica, ovo su detalji

15. srpnja 2024. - 16:10

Prije nešto više od godinu i pol dana zbog velikog interesa i potreba građana Solina, Grad je objavio oglas za prikupljanje zahtjeva za dodjelu na korištenje obiteljskih grobnica na Novom groblju u Solinu, a potom objavio i konačnu listu prikupljenih zahtjeva.

Tom prilikom pristiglo je ukupno 190 zahtjeva, a kroz izgradnju grobnog polja XIII. na Novom groblju realizirano je 69 grobnica, a u planu je izgradnja novog grobnog polja, kako je to zbog velikog interesa i potreba građana već ranije najavljivao solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

image

Nove grobnice bi trebale biti dovršene do rujna iduće godine

Paun Paunović/Cropix

Rokovi izgradnje

U Gradu Solinu smo se stoga interesirali u kojoj je fazi njihova izgradnja.

- Kada je riječ o Novom groblju treba istaknuti kako je u planu izgradnja 87 novih grobnica. Trenutno je u procesu otvoreni postupak javne nabave za izgradnju grobnog polja XXIV. na Novom groblju Solin, za koju je procijenjena vrijednost nabave 885.000 eura, bez PDV-a – vele nam u svom odgovoru iz Grada Solina te dodaju kako će se nakon završetka procesa objaviti poziv zainteresiranim kupcima grobnica.

- Planirani početak radova je rujan 2024. godine, a planirani rok završetka s uključenom primopredajom radova je kraj kolovoza, odnosno početak rujna 2025. godine - navode u svom odgovoru iz Grada Solina.

image

Velik je interes građana za kupnjom grobnice

Paun Paunović/Cropix

Dosadašnje cijene

Kako smo već pisali, kada je riječ o cijenama prava korištenja obiteljskih grobnica one se utvrđuju prema tipu grobnice s tim da je kod izgradnje prethodnog grobnog polja, dok su cijene još bile izražene u kunama, to izgledalo ovako: obiteljske grobnice u grobnom bloku tip 1, šest ukopnih mjesta iznosile su 80.038 kuna, u grobnom bloku tip 2: četiri ukopna mjesta 71.259 kuna, u grobnom bloku tip 4: dva ukopna mjesta 55.996 kuna, a četiri ukopna mjesta 73.420 kuna.

Ugovoreni iznos korisnik je bio dužan podmiriti u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora. Ako se plaćanje obavilo odjednom, korisniku se odobravao popust od pet posto od ukupnog iznosa. Bilo je odobreno i obročno plaćanje na 24 jednake mjesečne rate uz kamatnu stopu od tri posto. Kakve će sada biti cijene i uvjeti za kupnju grobnog mjesta na posljednjem počivalištu pod Sutikvom, vidjet ćemo nakon objave poziva zainteresiranim kupcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2024 10:55