StoryEditorOCM
ObalaIZLOŽBA U MAKARSKOJ

‘Sunčeva strana svemira‘: ‘Dok sam mogla hodati, rado i često sam fotografirala, fotoaparat te nauči gledati...‘

Piše Dada Batinić
24. listopada 2024. - 16:36

Povodom tridesete obljetnice postojanja Udruga Sunce iz Makarske organizirala je izložbu svojih članova pod nazivom "Sunčeva strana svemira". Koliko je taj svemir sunčan i prostran najbolje govore radovi Stele Iljukić, Klaudije Mravičić, Željke Mijačike, te Danice Bebek Radalj.

- Fotografijom se bavim već dvije godine, a najdraži motivi su mi morski pejzaži i krupni planovi životinja. Kontraste volim i pazim da uvijek ima živih boja - kaže nam Stela Iljukić.

image

Stela Iljukić sa svojim radom

Dada Batinić

Željka Mijačika jedna je od osnivačica Udruge, a svoje radove smatra prosječnim, no nesebično hvali ostale. Za Danicu kaže kako je proputovala pola svijeta i da mnoge njene fotografije tome i svjedoče.

- Dok sam mogla hodati, rado i često sam fotografirala. Znalo mi se dogoditi da me ljudi upitaju gdje sam uhvatila određeni motiv, no fotoaparat te nauči gledati ono što dotad nisi primjećivao. Shvatiš da u svemu ima neke ljepote - kaže Danica.

image
Dada Batinić

Slično nam govori i Klaudija Mravičić.

- Počela sam fotografirati zbog sina koji je autist i shvatila da se inspiracija doslovno nalazi na svakom koraku. Trebate samo početi primjećivati stvari i svijet oko sebe.

Stotinjak posjetitelja druženje je nastavilo uz bogatu trpezu, a kako saznajemo od Josipa Karamatića, bivšeg ravnatelja Galerije Antuna Gojaka, sve fotografije za izložbu izabrao je Vice Rudan

"Sunčevu stranu svemira" možete pogledati do 30. listopada u prizemlju Apfel arene.

image
Dada Batinić
image
Dada Batinić
image
Dada Batinić
image
Dada Batinić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 16:36