StoryEditorOCM
Obalapromila koliko oćeš

Splitska policija imala pune ruke posla s pijanim vozačima, jedan je posebno ‘briljirao‘; pogledajte što je sve napravio

Piše SPLIT SD
14. lipnja 2024. - 12:13

Policijski službenici proteklih dana imali su pune ruke posla s vozačima na prometnicama Splitsko-dalmatinske županije..

- Policijski službenici su u Gradu Hvaru, oko 23:40 sati, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnji vozač. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od čak 2,88 promila alkohola u organizmu. Također, utvrđeno je da mu je istekla valjanost probnih registarskih oznaka postavljenih na vozilu. Vozač je doveden u postaju i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će se nad njim provesti istraživanje - otkrili su iz PU splitsko-dalmatinske.

image
Nikša Stipaničev/Cropix/Ilustracija

Također, jučer oko 17:30 sati u Jelsi se dogodila prometna nesreća u kojoj je 28-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom i izašao izvan kolnika. Vozilom je udario u zemljano kameni nasip nakon čega se vozilo prevrnulo te je vozač nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli.

Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,43 promila u organizmu. Također, obavljenim provjerama utvrđeno je da je upravljao vozilom unatoč ranije izdanoj zabrani upravljanja. Uhićen je, doveden u službene prostorije i nad njim će se danas provesti istraživanje zbog sumnje u počinjenje više prometnih prekršaja.

image
Nikša Stipaničev/Cropix/Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Split jučer su oko 19:36 sati zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnji muškarac koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,52 promila. S obzirom na to da je postojala osnovana sumnje da će nastaviti sudjelovati u prometu, doveden je u službene prostorije i smješten do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno sankcioniran.

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Solin, sinoć su oko 1:40 sati, u Solinu, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnji vozač koji kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu, niti osobnu iskaznicu. Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija od 1,70 promila. Doveden je u službene prostorije i smješten do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno prijavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 12:14