StoryEditorOCM
Obalasve zbog hakera

Bijesni putnici na splitskom aerodromu: ‘Za čekiranje moramo čekati u redovima, dno dna... Oglasila se i zračna luka

Piše Split SD
18. kolovoza 2024. - 13:58

Zračna luka Sv. Jeronim još uvijek trpi posljedice od nedavnog hakerskog napada Naime, javio nam se ogorčeni putnik koji se požalio kako još uvijek ne radi usluga  web check in-a.

- Svi znamo da su bili meta hakerskog napada, ali od tada pa do danas da nisu u stanju to bili napraviti, je stvarno fascinantno.

Često koristim zračni prijevoz, te se uvijek čekiram preko web check in-a, ali od hakerskog napada na Zračnu luku, to više nije moguće. Srce je turističke sezone, i da se za čekirati na let mora stajati u redu i čekati na šalterima je stvarno dno dna - naveo je u svom mailu upućenom našoj redakciji.

image
Vojko Bašić/Cropix

Iz Zračne luke Split su za Index potvrdili da check-in na webu nije moguć zbog hakerskog napada, no uvjeravaju da se radi o manjem problemu za putnike.

- U ovom trenutku nismo pustili web check-in nakon situacije koju smo imali s napadom, neke elemente još uvijek kontroliramo. To je samo privremena mjera i stvar infrastrukture na kojoj se i dalje radi. Čekanja na check-in inače nisu velika i ljudi u prosjeku čekaju 15-ak minuta.

image
Saša Burić/Cropix

Mogu reći da su sve ostale funkcije u Zračnoj luci omogućene, a putnici se mogu čekirati putem weba preko avioprijevoznika, znači ne mogu to učiniti samo preko naših web stranica. To nije moguće samo za pet ili šest avioprijevoznika, dok je moguće za njih 40 - izjavio je Mate Melvan, glasnogovornik Zračne luke Sv. Jeronim.

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:01