StoryEditorOCM
Obalanedopustivo!

Premijer Plenković je s načelnikom marendao u baškovodskoj lučici koja nema ni koncesiju ni minimalne tehničke uvjete!

Piše Marko Didić
11. kolovoza 2024. - 17:31

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u srijedu 7. kolovoza, oko devet sati ujutro, posjetio Bašku Vodu u društvu dr. Mate Granića (HDZ), nekadašnjeg ministra vanjskih poslova, kao i aktualnog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana (HDZ), predsjednika Uprave HEP-a Vice Oršulića i bivšeg dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. Pere Sikavice, a domaćin mu je bio baškovodski načelnik Josko Roščić (HDZ) u pratnji direktora TŠL-a Baška Voda Marina Beroša i predsjednika Općinskog vijeća Ante Lončara (HDZ).

Sve bi to bilo lijepo i krasno da Baškovođani već danima ne žugaju kako je premijer doveden na doručak u nelegalni objekt koji nema koncesiju.

Županijski vijećnik Nezavisne liste mladih Matejas Jozipović, koji godinama upozorava na nezakonitosti u toj općini, ima jasno mišljenje o ovom posjetu premijera i doručku u luci:

image

Plenković u obilasku makarskog područja

Ivo Ravlić/Cropix

– Premijer je došao s delegacijom i doručkovao u lučici, dakle u nelegalnom objektu bez koncesije i bez mininimalnih tehničkih uvjeta. Ministarstvo pomorstva ukinulo je koncesiju 2019. godine, a Županija splitsko-dalmatinska je sada, nakon pravomoćne Visokog upravnog suda, ukinula minimalne tehničke uvjete za restoran i luku, koja i dandanas radi. O tome su mediji naveliko pisali i nije mi jasno kako barem Mate Granić, koji je rođeni Baškovođanin, nije informirao premijera gdje je došao i o čemu se ovdje radi. 

Očigledno su se, vidim, izgladili i odnosi između Mate Granića i Roščića, koji je u jednom dopisu tvrdio da Granić vrši pritisak na njega zajedno s Mladenom Bajićem. U jednom dopisu, koji još uvijek imam, Roščić piše da se od mene tražilo da neke stvari napravim mimo zakona vezano uz rješenje šetnice Baška Voda – Promajna.

Pogledajte novinske arhive, kaže mi jedan drugi HDZ-ovac, i "našeg Vicu Oršulića", koji je zajedno s Roščićem te 2010. godine govorio da institucije štite nelegalni rad lučice Krvavica, a sad jedu i piju u objektu koji je također nelegalan.

I tako, svaki dolazak u naše malo misto budi duhove iz boce i razne komentare, koji će se sigurno ovih dana još i rasplamsati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 23:34