StoryEditorOCM
Obalau zvonimirovom domu

Povodom Dana grada održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Solina. Podijeljene su nagrade, evo tko su dobitnici

Piše Petra Klarić
6. rujna 2024. - 23:00

Povodom Dana grada i blagdana Male Gospe u petak navečer u prostorijama Javne ustanove u kulturi "Zvonimir" održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Solina. Uz nekoliko glazbenih i scenskih točaka, prigodni film u kojem su prikazani projekti ostvareni u protekloj godini i govore, podijeljene su individualne i grupne nagrade Grada Solina.

Ovom prilikom govore su održali gradonačelnik Dalibor Ninčević, predsjednik Gradskog vijeća Zdravko Perko, ministar Tonči Glavina, ministar Šime Erlić, župan Blaženko Boban i saborski zastupnik Ante Sanader.

- Od zadnje Svečane sjednice Gradskog vijeća naš grad je 364 dana utonuo u san i isto se toliko puta probudio. Doista to nije kratak period, u tom razdoblju puno smo projekata realizirali, ali ima nešto što dokazuje nešto drugo. To je da su mnogi projekti, ideje i mjere koje provodimo i koje smo provodili proteklih godina, dale rezultate. Isplatilo se, nije lako u svakom trenutku pomjeriti ono što Solin ima, a to je bogatu kulturnu baštinu s izazovima s kojima se susrećemo danas.

image

Gradonacelnik Solina Dalibor Ninčević

Jakov Prkić/Cropix

No, kao i u životu općenito, tako i u životu svakog pojedinca i zajednice, nije sve idealno. Postoje teži trenutci i uvijek može biti bolje. Mi se trudimo da svaku radnju, sve što poduzimamo radimo u dobroj vjeri, da iz svega što radimo izvučemo pouke kako bi u budućnosti radili još bolje i još kvalitetnije - rekao je gradonačelnik. 

Okupljenima se obratio i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, koji je na početku govora prvo pozdravio hrvatske branitelje i obitelji preminulih hrvatskih branitelja. 

image

Župan Blaženko Boban
 

Jakov Prkić/Cropix

- U Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji 55 lokalnih zajednica i bio sam na velikom broju ovakvih, svečanih sjednica i na njima držao govore. No moram priznati da ovdje, bez obzira na to što sam sudomaćin, čovjek osjeća nekakav drukčiji poriv unutar samog sebe. Dopustite mi da pozdravim bivše kolege s kojima sam ovdje 11 godina dijelio iste urede, iste hodnike, s kojima sam se smijao i veselio, ali i ljutio. Pozdravljam sve kolege iz Gradske uprave jer oni su temelj razvoja ovog grada, temelj novog i suvremenog Solina. Lako je ideje osmisliti, ali treba ih i provesti  - rekao je župan.

Na svoju povezanost sa Solinom osvrnuli su se i ostali govornici, a nisu Gradu Solinu i Solinjanima propustili čestitati Dan grada te istaknuti napretke koji su se o ovom gradu dogodili.

image

Nagrađeni Ivan Ćerina i Andro Boban

Jakov Prkić/Cropix

Nakon prigodnih govora, podijeljene su individualne i grupne nagrade Grada Solina. Individualne nagrade dobili su Andro Boban i Ivan Čerina Pećo, kraljevi Rike, jedan zadužen za gornji, a drugi za donji tok Jadra, kraj kojeg su proveli cijeli svoj život. Oni su sudjelovali u HTV-ovom dokumentarcu "Kraljevi Rike" i baš iz tog razloga dodijeljena im je ova nagrada. 

Grupne nagrade Grada Solina ove su godine dobili Gradski šahovski klub Solin-Cemex i Oldtimer klub Zvonimir-Solin,a sve zbog svog doprinosa sportu i kulturi, ali i humanitarnog djelovanja. 

U ime nagrađenih okupljenima se obratio predsjednik Oldtimer kluba Zvonimir Boris Lozić.

image

Nagrađeni Ivan Ćerina, Andro Boban, Šahovski klub Solin-Cemex i Old timer klub Zvonimir

Jakov Prkić/Cropix

- Zadovoljstvo mi je što vam se mogu obratiti u ime svih nagrađenih, nadam se da će nam ove nagrade poslužiti kao dobar primjer i poticaj svima koji tek počinju svoj put. Svi smo u jednom trenutku tek bili na početku, nailazili na prepreke, borili se i težili ostvarivanju onoga što smo smatrali bitnim, kako za nas tako i za naše obitelji i lokalnu zajednicu - rekao je Lozić.

Sjednica je počela izvedbom klape Delmati, tijekom sjednice glazbene numere izveli su Saša Jakelić i Vinko Urlić, dok je sjednica završena završnim kolom iz "Ere s onoga svijeta" koje je izveo KUD Salona.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 02:37