StoryEditorOCM
Obalabože sačuvaj

Policija u jednoj noći kaznila čak 60 pijanih vozača u Splitu i okolici! Imamo rekorderku večeri, lipo je ‘napuvala‘...

Piše Split SD
20. srpnja 2024. - 14:26

Policijski službenici su tijekom noći intenzivno nadzirali i kontrolirali promet u sklopu aktivnosti koje će se provoditi tijekom čitavog vikenda. Sinoć tijekom noći prekršajno je sankcionirano čak 60 alkoholiziranih vozača. 

Policajci su stigli u Omiš nakon dojave građana da je vidno alkoholizirana vozačica sjela u vozilo s namjerom da sudjeluje u prometu. Zaustavili su vozilo kojim je upravljala 46-godišnjakinja kojoj je izmjerena koncentracija alkohola od 2,01 g/kg. Smještena je u prostorije policije do otrježnjenja. Na području Omiša sinoć tijekom noći sankcionirano je osam vozača pod utjecajem alkohola, od čega dva mlada vozača

Sinoć su policijski službenici na području Splita zaustavili 33-godišnjeg vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija od 1,89 g/kg. Smješten je u prostorije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će danas biti priveden na sud. Zaustavljen je vozač motocikla kojem je izmjerena koncentracija od 1.65 g/kg, danas će biti odveden na sud.

image
Josko Šupić/Cropix/Cropix

Na Hvaru su u 21:52 policijski službenici zaustavili 24-godišnjeg vozača kojem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,62 g/kg. Zadržan je do otrježnjenja.

U Sinju je noćas u 2:05 zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnjak za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom u alkoholiziranom stanju od 1.36 g/kg, za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom. Doveden je u službene prostorije i danas će zbog sumnje u počinjenje više prekršaja biti odveden na sud. Na području Sinja sankcionirano je 12 alkoholiziranih vozača.

image
MUP/Ilustracija

U Splitu u 23:40 policijski službenici su zaustavili 47-godišnjeg vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola i nije ponovno pristupio polaganju vozačkog ispita. Vozač se odbio testirati na prisutnost droga. Radi se o recidivistu koji je već treći put sankcioniran zbog istog prekršaja. Doveden je u službene prostorije i danas će biti odveden na sud.

Zaustavljen je i 56-godišnjak za kojeg je utvrđeno  da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zabrana, vozačka dozvola mu je oduzeta dok ne obavi liječnički pregled, radi se o recidivistu koji će danas uz optužni prijedlog biti odveden na sud. Policijski službenici nastavit će i večeras intenzivno nadzirati promet i postupati prema vozačima koji svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju sigurnost prometa i sve sudionike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 02:06