StoryEditorOCM
Obala‘poker‘ prekršaja

Ovo je za anale! Splitska policija ‘štopala‘ vozača u Dućama; prvo su utvrdili da je bio drogiran, a onda je krenulo...

Piše Split SD
19. lipnja 2024. - 12:59

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju kako su jučer u 1 sat iza ponoći na cesti D8 u Dućama policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak za kojeg je utvrđeno je da je upravljao vozilom po utjecajem droge.

- Također, utvrđeno je da vozač upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova, nije imao važeću prometu dozvolu i izvršio je radnju skretanja u lijevo iako je to zabranjeno jasno postavljenim prometnim znakom (obvezan smjer u desno) i oznakama na kolniku. Također, vozač je odbio vađenje krvi i urina radi obavljanje daljnje analize.

image
Joško Šupić/Cropix

Doveden je u službene prostorije i kriminalistički obrađen. Utvrđeno je da se radi o recidivistu koji je do sada više puta kažnjavan zbog počinjenja prometnih prekršaja, a ovog puta ostvario je obilježja čak četiri prometna prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud i određeno mu je zadržavanje u trajanju od pet dana nakon čega su ga policijski službenici predali u Zatvor u Splitu - navode u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 12:59