StoryEditorOCM
ObalaVREMENSKA PROGNOZA

Od sredine dana slijedi porast naoblake i mjestimična kiša: DHMZ izdao i upozorenje, sutra promjenjivo i nestabilno

Piše dalmacija sd
2. lipnja 2024. - 09:46

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) prijepodne će biti djelomice sunčano i uglavnom suho, a od sredine dana slijedi porast naoblake i mjestimična kiša, najprije na Jadranu i predjelima uz njega, a zatim prema noći sve češće i drugdje.

Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, ponajprije u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °C.

DHMZ je zbog toga izdao i upozorenje. Za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju na snazi je žuto upozorenje meteoalarma zbog vjetra, a za Riječku i Dubrovačku regiju zbog grmljavinskog nevremena. 

Sutra će vrijeme biti promjenjivo i nestabilno.

- Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno može biti i nevremena. Prema noći smirivanje i razvedravanje, najprije na moru. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo, u okretanju na umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 11 do 16, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 19 i 24 °C - prognoza je DHMZ-a za ponedjeljak. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 01:57