StoryEditorOCM
Obalaspas za vozače

Najiščekivaniji zahvat na ulazu u Split probio je rok izgradnje, ali je konačno završen! Znamo kad se pušta u promet

Piše Jadranka Matić
28. kolovoza 2024. - 19:38

U utorak, 27. ovog mjeseca održan je tehnički pregled izvedenih radova na izgradnji dodatne rampe na denivelaciji križanja državne ceste DC8 i DC432 (bivša ŽC6270).

U naravi riječ je o spoju splitske obilaznice i Matoševe ulice u Solinu, kod trgovačkog centra “Salona Mall”, o objektu nazvanom ‘mravinačka rampa‘, pokrenutom s ciljem da se otklone prometne gužve i poboljša povezanost solinskog kvarta Priko vode te mjesta Mravince i Kučine. To se postiže time što rampa omogućava skretanje u Matoševu ulicu bez spuštanja na rotor te tako smanjuje prometni pritisak vozilima koja se kreću prema Solinu i Kaštelima.

image
Sasa Buric/Cropix

U svakom slučaju, na tehničkom pregledu svi prisutni su bili suglasni da nema prepreke za izdavanje uporabne dozvole, no članovi javno pravnih tijela koji se nisu odazvali održanom pregledu, imaju zakonski rok od osam dana u kojem trebaju dati mišljenje, a ukoliko ga ne daju smatra se da su suglasni sa izdavanjem uporabne dozvole, rekli su nam iz Hrvatskih cesta, investitora ovog projekta.

Naglašavaju da bi slijedom navedenog, uporabna dozvola trebala biti izdana 5. rujna ove godine, kada će se novoizgrađeni objekt pustiti u promet.

image

Izgrađeni spoj splitske obilaznice i Matoševe ulice u Solinu, kod trgovačkog centra ‘Salona Mall‘

Saša Burić/Cropix

Radove je, podsjetimo, izvodila zajednica ponuditelja: "Cestar" Split i "Hering" Široki Brijeg (BiH), dok su usluge kompletnog stručnog nadzora povjerene tvrtki "Institut IGH" Zagreb. Vrijednost ugovorenih radova je 1.720.854 eura, a vrijednost usluga stručnog nadzora 48.680 eura, što daje ukupni iznos od 1,76 milijuna eura.

Radovi započeti u rujnu 2023., završeni su u srpnju ove godine, a kako je ugovoreni rok za završetak istekao 7. lipnja, jasno je da je riječ o gotovo dvomjesečnom kašnjenju.

image
Sasa Buric/Cropix

Iz Hrvatskih cesta nisu nam odgovorili što je dovelo do probijanja roka, no poručili su kako se "izgradnjom predmetnog objekta omogućuje vozilima na DC8 (Jadranskoj magistrali) iz smjera Splita direktno skretanje prema Salona mallu, Mravincima…, što skraćuje vrijeme vožnje i povećava sigurnost sudionika u prometu".

image
Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 10:24