StoryEditorOCM
ObalaNIJE NORMALAN

Mrtav pijan turist uputio se magistralom iz Makarske, policija ga jedva uhitila tek u Baškoj Vodi. Donosimo detalje

Piše split sd
28. kolovoza 2024. - 10:11

Policijska uprava splitsko-dalmatinska jučer je oko 15 sati zaprimila dojavu da se vozilo kreće cestom Jadranskom magistralom iz Makarske prema Baškoj Vodi i načinom vožnje dovodi u opasnost druge sudionike u prometu, ne drži pravac kretanja, za vrijeme vožnje prelazi u suprotnu traku.

- Policijski službenici uočili su vozilo iz dojave i korištenjem zvučnih i svjetlosnih signala izdali su mu naredbu da se zaustavi, ali vozač se oglušio na isto i nastavio vožnju dok nije zaustavljen na području Baške Vode.

Vozilom je upravljao 22-godišnjak, te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,58 g/kg. Također, utvrđeno je da je uz vožnju pod utjecajem alkohola ostvario obilježja još tri prometna prekršaja: nije zaustavio vozilo na znakove policijskog službenika datim s pomoću zvučnih i svjetlosnih signala na službenom vozilu, s vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Vozač je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje nakon čega je odveden na Općinski prekršajni sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je da se odredi zadržavanje zbog mogućnosti ponavljanja prekršaja, te da mu se uz kaznu izrekne zabrana korištenja strane vozačke dozvole na području Hrvatske s obzirom na to da se radi o stranom državljaninu - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 08:15