StoryEditorOCM
ObalaŽupanijska skupština

MOST: Otvaranje luke Omiš bez zaštitnog pera i ceste? Tražit ćemo dodatnu dokumentaciju, nedostaju jasne informacije!

Piše SPLIT SD
29. srpnja 2024. - 19:56

MOST Omiš poslao je priopćenje s današnje 29. sjednice Županijske skupštine, a vezano je uz otvaranje luke Omiš.

- Na današnjoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Mosta Milan Perišić postavio je pitanja o završetku projekta luke Omiš, s posebnim naglaskom na nedostatak zaštitnog pera, ekološku prihvatljivost i nejasnoće oko projekta ceste.

image

Milan Perišić

MOST Omiš

- Projekt luke Omiš bliži se završetku, ali bez ključnih elemenata koji su prvotno najavljeni, uključujući zaštitno pero i dovršenu cestu - upozorili su iz MOST-a.

Milan Perišić ističe da bi takva luka mogla biti funkcionalno i ekološki neodrživa, uz dodatne nejasnoće oko troškova.

- Unatoč ranijim najavama o izgradnji novog glavnog lukobrana s platoom i manjim perom, te rekonstrukciji postojećeg gata, čini se da će luka biti otvorena bez tih ključnih elemenata. Osim toga, nije jasno zašto projekt ceste još nije niti predstavljen, iako županija najavljuje veliko otvorenje. Perišić ističe da nedostatak jasnih informacija i greške u inicijalnim mjerenjima dovode do toga da će 40 posto izvedenog projekta koštati više nego cijeli planirani projekt

- Odgovor Domagoja Maroevića, ravnatelj Lučke uprave splitsko-dalmatinske županije, na pitanje vijećnika Perišića potvrdio je zabrinutost, te će MOST Omiš tražiti dodatnu dokumentaciju kako od Grada tako i od Županije kako bi se osiguralo da se primjenjuju sva pravila struke i da se zaštiti akvatorij grada za buduće generacije - naveli su iz MOST-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 10:19