StoryEditorOCM
Obalakakvi sve voze...

Mlađahni Imoćanin ‘pod gasom‘ došao pred graničnu kontrolu, pijani vozač u Trogiru bježao, treći završio u zatvoru...

Piše Split SD
22. srpnja 2024. - 08:25

PU splitsko-dlmatinske i dalje nastavlja javno prokazivati prekršitelje u prometu koje uhvate tijekom svojih akcija. Najnovije izviješće odnosi se na nedjelju i dio ponedjeljka, u kojoj alkoholiziranih vozača, vidimo, nije nedostajalo.

Tako su već u prvim satima nedjelje, 21. srpnja oko 01:30 sati policijski službenici PP Sinj zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnji muškarac za kojeg su utvrdili da upravlja vozilom iako su mu izrečene dvije zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, te mu je ukinuta i poništena vozačka dozvola u trajanju od dvije godine.

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu.  Radi se o recidivistu koji je do sada već dva puta pravomoćno kažnjen zbog teških prometnih prekršaja radi čega mu je privremeno oduzeto vozilo.

Uhićen je i doveden u službene prostorije zbog postojanja sumnje u počinjenje većeg broja prometnih prekršaja. Nakon istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud. Određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega su ga policijski službenici predali u Zatvor u Split

Jutros, u 01:35 sati u Splitu policijski službenici tijekom nadzora i kontrole prometa zaustavili su 35-godišnjeg vozača osobnog vozila. Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija od 2.22 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do otrježnjenja.

U nedjelju u 03:50 sati u Splitu je zaustavljen 25-godišnji vozač osobnog vozila kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1.82 g/kg. Doveden u službene prostorije gdje mu je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

image
PU SD

Jutros, u 03.57 sati u Makarskoj policijski službenici zaustavili su 31-godišnjaka koji je alkotestiran i izmjerena mu je koncentracija od 2.16 g/kg. Uhićen je i priveden u policijsku postaju. S obzirom na visok stupanj alkoholiziranosti, pregledao ga je liječnik nakon čega je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Također, sinoć oko 20:30 sati policijski službenici su u Makarskoj zaustavili 28-godišnjeg vozača koji je alkotestiran i izmjerena mu je koncentracija od 1.97 g/kg. Određeno mu je zadržavanja u policijskoj postaji do prestanka djelovanja alkohola

Jutros, u 04:10 sati u Trogiru policijski službenici izdali su naredbu za zaustavljanje vozila koju vozač nije poslušao i nastavio je dalje s vožnjom. Uskoro je zaustavljen, alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija od 1.55 g/kg. Zadržan je u prostorijama policije  do otriježnjenja.

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

Jutros, u 04:42 sati na ulaznu graničnu kontrolu na imotskom području pristupilo je osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnji muškarac. Policijski službenici uočili su da je vidno alkoholiziran radi čega je obavljeno alkotestiranje.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg. Zadržan je do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti proveden prekršajni postupak.

U nedjelju, oko 21:30 sati policijski službenici Postaje granične policije Trilj zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 28-godišnjak. Alkotestiran  je i utvrđena mu je koncentracija od  1.19 g/kg.

Obavljenim nadzorom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme dok mu je određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole sve do travnja 2026.godine. Zadržan je do otriježnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:53