Meso malostonske kamenice je na ugriz masne teksture, mekano i sočno te ima specifičan slatko-slani uravnotežen okus, u kojemu prevladava aroma joda koja se zadržava na nepcu.
Tako je Europska komisija opisala malostonsku kamenicu – Ostrea edulis u službenom listu Europske unije i na svim jezicima zemalja članica, u kojem je i službeno objavljena zaštita imena "malostonske kamenice".
Ako se u idućem tjednu, točnije do 18. rujna nitko ne bude žalio ni prigovarao na odluku Europske komisije, malostonska kamenica će dobiti oznaku izvornosti na EU razini. Drugim riječima dobit će putovnicu za EU tržište.
Dvije faze uzgoja
Međutim, to zahtijeva i obveze proizvođača, pa tako Europska komisija navodi da prva faza uzgoja obuhvaća postupke sakupljanja mlađi "malostonske kamenice", ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....