StoryEditorOCM
Obalatamo-vamo

Kaštelanka izludjela u noćnom vlaku iz Splita za Zagreb: ‘Bilo mi je grozno...‘; HŽ: ‘Bila je izvanredna situacija‘

Piše Mia Uzinić
17. kolovoza 2024. - 20:39

Kaštelanka O. P. sinoć je u 22:23 krenula vlakom iz Splita do Zagreba, a ni slutila nije kakva će to biti avantura. U Kninu su ih iskrcali oko 00:30, a nakon sat vremena čekanja, krenuli su autobusom do Ličkog Lešća. U 4 sata ujutro ušla je u vlak i tek u 8 sati ujutro stigla u Zagreb. Razlog ove neugodnosti je ipak opravdan jer kako javljaju iz HŽ-a, imali su izvanrednu situaciju - planuo je požar na dionici pruge Zrmanja – Plavno. 

- Putnik sam u noćnom vlaku koji je iz Splita krenuo u 22:23. Uzela sam spavaća kola, jer imam zdravstvenih problema i vodim sa sobom kućnog ljubimca. Negdje iza Kaštel Starog smo obaviješteni da u Kninu prelazimo u autobuse. Radi se o sedam vagona ljudi, među kojima ima i nepokretnih osoba, djece, turista, bicikli, kućnih ljubimaca.

Ostala sam zatočena jer nisam imala gdje izaći niti sam se mogla vratiti u Split. Dok ovo pišem, nalazim se u Kninu, u autobusu koji glumi vlak i skakača kola - započinje naša čitateljica. 

image
Joško Šupić/Cropix

Poslala nam je fotografije kada su stigli u Ličko Lešće. Kaže da je nastala prava zbrka jer je dio putnika išao u Split, a drugi dio u Zagreb i nikome nije bilo jasno u koji autobus mora ući.

- Bilo je na desetke autobusa, stranci nisu shvaćali što se događa. Bilo mi je grozno sve ovo pretrpjeti da bih uopće negdje stigla. Znali su da je pruga zatvorena, mogli su nam javiti jer bih onda odustala od putovanja. U osam sam stigla u Zagreb - javila je čitateljica. 

image
Snimila čitateljica

Iz HŽ-a se ispričavaju putnicima i mole za razumijevanje. 

- Jučer 16. kolovoza 2024. u 15:40 sati dogodio se požar na dionici pruge Zrmanja – Plavno zbog čega je bio obustavljen željeznički promet, a putnici su prevezeni autobusima na relaciji Knin – Ličko Lešće – Knin. Zbog izvanredne situacije i požara velikog razmjera bila je otežana organizacija, odnosno nabava, dovoljnog broja autobusa kao zamjenskog prijevoza u kratkom vremenu.

image
Joško Šupić/Cropix

Zato su putnici morali čekati u Kninu. Ispričavamo se putnicima zbog neugodnosti i molimo za razumijevanje jer je situacija bila izvanredna i učinili smo sve što smo mogli kako bismo angažirali dovoljan broj autobusa i putnicima omogućili nastavak putovanja. Povrat sredstava u nadležnosti je prijevoznika HŽ Putničkog prijevoza - kazali su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:47