StoryEditorOCM
Obalapolicija istražuje

Kaštelanin u šoku; na svojoj parceli zatekao bager kako mu čupa masline i ruši suhozide! ‘Nit nas je ko šta pita...‘

Piše Županija SD
25. listopada 2024. - 18:28

Tijekom jučerašnjeg dana J.P. iz Kambelovca primio je šokantnu informaciju. Netko mu je bagerom uništio poljoprivrednu parcelu na padinama Kozjaka u Kaštel Kambelovcu, navodi Portal.hr.

O svemu je doznao od susjeda koji su ga kontaktirali, jer su uočili bager koji je uništavao suhozide i čupao masline. Dolaskom na parcelu, njegov sin je zatekao bager koji je uništio oko 1300 metara poljoprivrednog zemljišta. Kako osim bagera nikog nije zatekao, zvao je policiju.

- Jučer su me zvali da odem gore na zemlju. Zateka sam bager koji nam je razrušija tri suhozida i izvukli su tko zna koliko maslina. I to nije sve, nasuli su materijala, sabili su mi zemlju. Bio sam šokiran, kako je to moguće da se dogodi na privatnoj parceli – kazao nam je sin vlasnika parcele čiji su podaci poznati redakciji.

image
Portal grada Kaštelav

Nas nitko nije obavjestija, niti nas je tko pita, nit je ko šta reka. Imam gori suside koji su mi zvali oca. Rekli su nam da su s bagerom došli navečer i da su to radili – ispričao je vidno uznemiren, pitajući se kako je moguće da netko može samovoljno doći na privatnu parcelu i uzurpirati je. Kako navodi, ne znaju čiji je bager, ali sumnjaju zbog čeka se sve to radilo.

Bager nema nikakve oznake, ostavljen je jer se pokvario.

image
Portal grada Kaštela

- Nemamo pojma čiji je bager. Bili bi makli i bager, ali mu je pukla gusjenica pa su ga ostavili  – kazao je sugovornik.

Na naš upit je li imaju ikakve sumnje tko je to mogao učiniti, kazao je kako postoje određene sumnje.

- Već prije je napravljen veliki plato kojeg su izravnali, a da bi došli do tog platoa oni su sorili našu zemlju oko 1300 metara. Priča se da moraju micati dalekovode zbog ceste koja će se graditi nakon tunela. Tako se priča, ja ne znam je li to istina – kazao je i dodao da se nada kako će policija skoro pronaći počinitelja.

image
Portal grada Kaštela

Da je policija izašla na teren potvrdili su iz PU splitsko – dalmatinske, kazavši Portalu.hr kako su dojavu zaprimili jučer, 23. listopada oko 13.10 sati. Kazali su kako je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio počinitelj. Prvi korak je da se utvrdi kako je to počinio bager koji je zatečen na parceli, a potom će se utvrditi tko je upravljao strojem i eventualni vlasnik strojeva.

Imaju li ovi radovi imaju veze s gradnjom tunela, za sada se ne zna, no poslan je upit Hrvatskim cestama kako bi se doznalo je li potrebno ukloniti postojeće dalekovode za potrebe gradnje tunela. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 18:29