StoryEditorOCM
ObalaIzvještaj s trajekta

Javili su nam se putnici s ‘Olivera‘ koji pluta na moru: ‘Pet sati smo na trajektu, klima ne radi, dali su nam vodu‘

Piše Sandra Barčot
25. srpnja 2024. - 15:50

- Tko zna kad ćemo mi s našim “Oliverom” do Luke doplovit? Možda stignemo do ponediljka, na koncert “Trag u beskraju”‘ A možda ni tad – pokušali su biti duhoviti putnici na “Jadrolinijinom” trajektu velikog imena “Oliver” u čast preminulog pjevača Olivera Dragojevića, dok su u četvrtak plutali na relaciji Split-Vela Luka.

Sve informacije pogledajte i ovdje: 

Pokvario se trajekt ‘Oliver‘! Zaputio se do Vele Luke i otkazala mu oba motora, pluta u Korčulanskom kanalu

Jer vožnja cijelo jutro nekih 40-tak milja koliko im treba iz Splita do njihove opjevane vale, u pravilu traje dva i pol sata novim trajektom u floti državnog brodara, a kada smo ih mi kontaktirali oni su u trajektu bili više od duplo - pet sati putovanja.

Što se dogodilo, kako su putnici na trajektu “Oliver” doživjeli to plutanje gdje brod redovno vozi 16 milja, a sata su put Luke vozili niti 5 milja u prosjeku, doznali smo iz prve ruke – od dvoje Velolučana koji su u 10.30 sati sjeli u trajekt “Oliver” u splitskoj trajektnoj luci i zaplovili put – doma!

image

Putovanje od dva i pol sata već traje duplo

Čitatelji

- Prošli smo Hvar, normalna je bila vožnja, uobičajeno trajekt pun, i domaćih a poglavito stranaca, puno gostiju. Motori su radili, i kako sam čitala knjigu nisam ni shvatila u jednom trenutku kako se ne mičemo. Kako u stvari plutamo! - kazuje nam putnica, pa iznosi dalje:

- To je bilo iza podne. Potrajalo je to nekih pola sata, sve do 13.10 sati no nitko nas nije obavijesti kako se nešto događa, kako u stvari trajekt ne plovi put Luke.

Kako su radili motori, putnici su tek reagirali shvativši kako je klima u salonima – ugašena, kada je postalo vruće, otvorili su i vrata salona, uvidjevši kako očito posada ima problem.

- Onda smo krenuli opet vozit, nekih 7-8 milja je iša trajekt, no oko 13.30 sati smo opet stali. Tek tada se na razglas čulo kako smo u kvaru, premda dosta nerazmljivo jer su im razglasi vani, na palubi a mi putnici unutra po salonima. Obavijest je rečena i na hrvatskom i engleskom, kako smo u kvaru, te ćemo nastaviti put Vela Luke - iznosi nam putnik.

image

Putovanje od dva i pol sata već traje duplo

Čitatelji

I polako je “Oliver” nanovo zaplovio prema Korčuli, no oko 15 sati su opet stali.

- Sada smo pred Proizdom, otočićem prije velaluške vale, otvorili smo sva vrata, klima ne radi. Posada nas je obavijestila kako nam je osigurala svakome po pola litre vode, i evo sada smo svi u gužvi pred frižiderima – referiraju nam direktno sa “Olivera” putnici, koji ne znaju kada će i stići u Luku!

- Vozimo lagano, pa ćemo valjda i doći!

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:00