StoryEditorOCM
ObalaVELIKODUŠNA ZAHVALA

Hercegovački poduzetnik kojemu je izgorjela jahta odužio se makarskim vatrogascima; evo što im je dao, podmirio i štetu

Piše Dijana Turić
8. rujna 2024. - 18:41

Dva mjeseca nakon što je u makarskoj luci u potpunosti izgorjela 34-metarska jahta ‘‘Acceptus‘‘ čiji je vlasnik Mišel Mario Čolak iz Širokog Brijega, makarski vatrogasci od hercegovačkog poduzetnika su dobili doista vrijednu donaciju.

Naime, Čolak se sastao s pripadnicima JVP Makarska i zapovjednikom Marijom Čovićem te im se zahvalio na uloženim nadljudskim naporima pri dvodnevnom gašenju jahte, a podmirio je sve moguće troškove i još je dao i donaciju.

Donacija je uručena u ime Čolakove tvrtke ‘‘FL Nautica‘‘.

image

Oprema koju je Čolak donirao makarskim vatrogascima

JVP Makarska

- Zahvaljujući Čolakovoj velikodušnosti, svi troškovi oštećene opreme i potrošenog vatrogasnog pjenila tijekom intervencije gašenja požara na jahti su podmireni.

Osim toga, dobili smo i financijski značajnu donaciju za nabavku dodatne nove opreme koja će nam biti od velike pomoći u daljnjem radu.

Kada smo se sastali s Čolakom koji je bio fer i korektan, uručio nam je 2000 litara pjenila koliko smo potrošili gaseći jahtu te nove mlaznice, cijevi i razne vrste alata koji su nam izgorjeli. Uz to smo dobili i donaciju za nabavku nove opreme - kazao je Čović.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Osim toga, Čolak se sastao i s predstavnicima Županijske lučke uprave, a kako nam je kazao Ante Bilić, direktor tvrtke ‘‘Makarska obala‘‘, poduzetnik je podmirio sve troškove nastale u luci poput najma vezova kojih je jahta zauzela sedam dnevno te troškove ‘‘Ciana‘‘ čiji su djelatnici svakoga dana sanirali svu tekućinu koja je izlazila iz broda.

Podsjetimo, Čolakova jahta ‘‘Acceptus‘‘ bila je vrijedna tri milijuna eura, a posljednjeg dana lipnja u kasnim večernjim satima potpuno je izgorjela u svega četiri sata koliko je trajala vatrena buktinja koju su potom vatrogasci s cijele Makarske rivijere gasili i sljedećeg dana te je u konačnici sve bilo gotovo uz pomoć bagera.

Samo tjedni najam Čolakove jahte ljeti je koštao oko 90 tisuća eura.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 05:34