StoryEditorOCM
Obala‘LOKALE U KALE‘

Grad Makarska oživljava staru jezgru, evo kolike su potpore poduzetnicima koji žele raditi barem 6 mjeseci u godini

10. srpnja 2024. - 20:49

Kako bi se revitalizirala stara makarska gradska jezgra, Grad Makarska je lani donio program za davanje potpora mikro i malim poduzetnicima.

Novčane potpore od 2000 do 10 tisuća eura prošle godine su mogli ostvariti poduzetnici ili obrtnici čije je sjedište u Makarskoj ili mjestima Makarske rivijere, a spremni su raditi minimalno šest mjeseci u godini.

Potpore su mogli ostvariti svi poduzetnici i obrtnici za prostore u zoni obuhvata stare gradske jezgre neovisno radi li se o prostorima u vlasništvu Grada ili privatnom vlasništvu trećih osoba.

Od ranog proljeća do Adventa

Ukupna osigurana sredstva za dodjelu potpora lani su iznosila 133 tisuće, a ove godine 160 tisuća eura.

Tako je temeljem javnog poziva za dodjelu potpora mikro i malim poduzetnicima i obrtnicima za 2024. godinu, čak 26 poduzetnika ostvarilo pravo na poticaje. Od toga, pet je novootvorenih prostora, dok je 21 korisnik već poslovao u zoni obuhvata.

Kako kazuju iz Grada, ove godine osjetno raste i broj novoprijavljenih poduzetnika koji već posluju u staroj gradskoj jezgri, ali su produljenjem rada na minimalno šest mjeseci, prilagodbom ponude i sadržaja ostvarili pravo na poticaje.

- Svi oni čine dodatnu vrijednost, proširuju turističku i ugostiteljsku ponudu našega grada, a produljenjem radnog vremena naše kale su pune šušura od ranog proljeća pa sve do Adventa.

Ukupno je osigurano 160 tisuća eura, a odobreno je skoro 117 tisuća, što pokazuje odličan odaziv i prepoznatljivost projekta ‘‘Lokale u kale‘‘ - kazali su iz Grada uz napomenu kako projekt nastavlja stvarati poduzetničko okruženje, jačati obrtništvo i mikro poduzetništvo te povećavati zaposlenost.

image

Detalj iz makarske Kalalarge

Ivo Ravlić/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:34