StoryEditorOCM
Obalau proteklih 7 dana

Držite se pravila! Splitska pomorska policija je u akciji, mnogi su se zadnjih dana uhvatili na njihovu ješku

Piše SPLIT SD
24. lipnja 2024. - 13:12

U proteklih sedam dana, od 17. do 24. lipnja, policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno 31 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 8 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba. Također su sankcionirali jedan prekršaj iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 17 zbog neimanja dozvola i nedostatka drugog člana posade, kao i druge  različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez registracijske oznake na plovilu i dr.).

Iz policije mole vozače da se prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno pridržavaju propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

- S obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru- poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. srpanj 2024 21:13