StoryEditorOCM
Obalanije pohvata konce

Drama u Makarskoj; išao isprobavati dron, pa napravio teški kaos: susjedi se prepali eksplozije, a onda su došli oni...

Piše Dijana Turić
21. srpnja 2024. - 13:38

Makarski vatrogasci, pripadnici JVP i DVD Makarska početak vikenda su proveli bez stanke u akcijama jer su gasili šumske i požare kuće i kontejnera, a morali su intervenirati i zbog drona koji je zapeo iza vanjske jedinice klima uređaja.

Naime, u večernjim satima subote, oko 21 sata, sugrađanin je aktivirao dron koji je "letio" oko zgrade u Ulici Vladimira Nazora u Makarskoj.

Dron se tako zbog nespretnog rukovanja zabio u zid zgrade, a potom je upao iza vanjske jedinice klima uređaja na 4. katu zgrade. Šokirani stanari, posebno stariji, isprva su mislili da je riječ o bombi jer je buka od udarca drona, a potom i njegov pad, bila jaka.

Potom su se stanari uplašili eksplozije klima uređaja jer je dron još svijetlio i bio u funkciji kada je upao iza jedinice klima uređaja. Tada je slučaj prijavljen makarskoj policiji koja je aktivirala vatrogasce, ali je nastao problem zbog parkiranih automobila jer vatrogasna vozila nisu mogla pristupiti zgradi.

Akcija je nastavljena u nedjelju ujutro kada su vatrogasci trakama ogradili parking zgrade, a kako nam je kazao Mario Čović, zapovjednik JVP Makarska, vatrogasno vozilo ljestvama zgradi će moći pristupiti tek kada se parking isprazni od automobila što je u ljetnim mjesecima nemoguća misija.

Na kraju je dron "spašen" u pet minuta zahvaljujući tvrtki i vozilu "Elektro Makarske" čija dizalica može dosegnuti 21 metar.

Kako doznajemo, vlasnik je dron tek kupio pa se uvježbavao i, na koncu, zaglavio jer je nestručno njime rukovao.

Dan prije nego li su pokrenuli akciju "spašavanja" drona, makarski vatrogasci su zaprimili više dojava o požaru šume iznad HEP-a u Makarskoj. Na intervenciju su izašli JVP Makarska i DVD Makarska sa 3 vozila i 7 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o požaru urušene kuće te je brzom intervencijom vatrogasaca zaustavljeno širenje na okolnu borovu šumu.

Potom su vatrogasci gasili požare smeća na više lokacija u Ulici Ante Starčevića, požar otvorenog prostora u Šošićima, a intervenirali su zbog izdimljavanja u Velikom Brdu, predio Žlib, te požara otvorenog prostora u Puharićima u Makarskoj. Požar je nastao uslijed udara groma te je izgorilo 900 kvadrata zapuštenog poljoprivrednog zemljišta.

Makarskim vatrogascima pomogle su kolege iz Baške Vode, Promajne i Tučepi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:55