StoryEditorOCM
ObalaNEKI ĆE NA KLUPE

Do Ultre su još tri dana, ali ovo nismo očekivali; mjesta još ima, pogledajte za koliko se nudi najjeftiniji apartman...

Piše Mia Uzinić
9. srpnja 2024. - 06:57

U Splitu i okolici ima apartmana za ugostiti još pola Ultre! Ostalo je mjesta za još partijanera koji će ovoga vikenda tresti travnjak Parka Mladeži, a cijene su čak prihvatljivije nego što smo očekivali. Provjerili smo pošto krevet u Splitu i okolici uoči vikenda kad će malo tko u gradu imati miran san.

Prema platformi Booking.com u Splitu je raspoloživo još 667 objekata, a listajući nam se čini da su brojni od njih počeli davati popuste, bar onaj od deset posto. Tražili smo smještaj za dvije osobe od 12. do 15. srpnja, dakle 3 noćenja, mada smo sigurni da će neki party manijaci "ubit oko" na nekoj od gradskih klupa i plaža. Neke ćemo biće i preskakati razvaljene na podu dok budemo išli na posao rano ujutro. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Šalu na stranu, može se pronaći pristojan, uredan smještaj na dobrim lokacijama. Apartman u Sredmanuškoj ulici nudi se za 297 eura, u Mosećkoj za 220 eura, a u Plinarskoj za 257 eura. To znači da je 37 eura po noćenju za jednu osobu najjeftinije što ćete pronaći u Splitu. Većina smještaja kreće se između 500 i 750 eura za tri večeri, a ono što nas je iznenadilo su cijene splitskih hostela.

Najjeftiniji kojeg smo pronašli nudi dva kreveta na tri večeri u mješovitoj spavaonici s još osam nepoznatih osoba za 330 do 522 eura. Posebno nas je iznenadio hostel u centru grada koji tri večeri za dvije osobe u "niskobudžetnoj sobi" nudi za 633 eura. Za te iste novce možete spavati u villi s bazenom, bez nepoznatih ljudi u sobi na iste datume. 

image
Ivo Ravlić/Cropix

Zanimljiva nam je bila i kuća u Zagvozdu koja je nekako "dolutala u Split", a cijena je 923 eura. Najskuplji objekt u Splitu je u Vinkovačkoj ulici i iznajmljuje se za 4.187 eura, a za 5.387 eura možete spavati u luksuznom katamaranu pa tko voli... Smještaja u Splitu svakako još ima. U Omišu je već rezervirano 94 posto objekata, a turisti mogu birati među 48 preostalih apartmana. Najnižu cijenu od 180 eura drže apartmani u Dućama, a najskuplja je "stunning" vila u Marušićima koja će vas ugostiti tijekom Ultra razdoblja za 4.197 eura. Ostali objekti drže tarifu između 250 i 400 eura. 

U Kaštelima je rasprodano 94 posto smještaja, a ostalo je u bubnju 105 apartmana i vila. Najmanje će vas koštati apartman u Kaštel Starome čija je cijena 228 eura, a većina ostalih nudi se između 300 i 500 eura. Najskuplja vila među "sedam mista" je u Štafiliću i košta 2907 eura za dvije osobe za tri noći. U Solinu je popunjeno 91 posto smještaja, a slobodno je tek 15 apartmana od kojih najmanje košta onaj u ulici Svetoga Dujma za 324 eura, a najskuplji je apartman s bazenom za 1221 euro. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Na području Čiova i Trogira je popunjeno 92 posto apartmana, a slobodno je 260 objekata. I tu ima povoljniji opcija: 204 eura za apartman u Čiovskoj, 212 eura za smještaj u ulici Put sv. Ante, a 222 za apartman u Donjem Segetu. Cijene većinom između 200 i 400 eura, a najskuplja od svih je vila s bazenom u Okrugu Gornjem koja se nudi za nevjerojatnih 6.161 euro. Osim vlasnika apartmana, dobro će zaraditi i čistačice u ponedjeljak, ali bojimo se da će njima posla bit - preko glave. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 09:09