StoryEditorOCM
ObalaSPREMNI ZA SEZONU

Dalmatinski vatrogasci dobili novo navalno vozilo: ‘Zadovoljni smo s opremom, sve je novo, ali nešto nam ipak nedostaje‘

Piše Dada Batinić
28. ožujka 2024. - 16:08

Grad Makarska je za potrebe Javne vatrogasne postrojbe Makarska kupio novo vatrogasno navalno vozilo, sa spremnikom od 6500 litara. Iveco je kombinirano vozilo opremljeno najmodernijim sustavima za suzbijanje požara suhim prahom i pjenom, što ga čini prikladnim za gašenje požara koji uključuju zapaljive tekućine i plinove, električnu opremu pod naponom, kao i požare u industrijskim i stambenim zgradama.

- Zahvalni smo Gradu Makarskoj na novom vatrogasnom vozilu čije je cijena oko 305.000 eura. Što se postojećeg voznog parka tiče, u planu nam je zamijeniti i FAP-a iz 1986. novim vozilom. S opremom smo zadovoljni, jer je sve relativno novo, a jedino čega uvijek nedostaje su ljudi - rekao nam je Mario Čović, zapovjednik JVP Makarska.

image

Makarski vatrogasci ispred novog vozila
 

Ivo Ravlić/Cropix

Nikola Đapić jedan je od 26 zaposlenika JVP-a, a u postrojbi je od njenog osnivanja, odnosno od 1. siječnja 2020. godine.

- Za postati zaposlenik JVP-a morate imati završenu vatrogasnu školu, a u DVD se možete upisati bez obzira na spol ili dob. Kratak vatrogasni tečaj prođu svi članovi DVD-a, ali na požare mogu ići samo oni s navršenih 18 godina - rekao nam je Nikola Đapić.

Ovo novo vozilo Premium klase doprinos je većoj sigurnosti grada, a JVP i DVD zalog su brze i učinkovite intervencije.

image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 04:59