Manistra od jučer i salata k tome, od kapule i pome - tako pjeva TBF u svojoj kultnoj ljetnoj stvari Alles Gut i jednostavnim stihovima daje sukus ljetnog dalmatinskog ručka: ništa bez salate od pome. I kapule, fala Bogu.
A kako salatu od pome napraviti još boljom? Jednostavno, samo se držite ovih pravila.
Prvo je toliko očigledno da ga možda ne treba ni pisati, ali eto. Neka pome budu domaće i zrele. Što se tiče sorti, e tu je delikatno išta savjetovati jer sve je stvar ukusa, no nećete pogriješiti uzmete li sočno volovsko srce, zrele šljivarice ili u zadnje vrijeme nezaobilazne cherryce.
Ako ćete koristiti kapulu, najprije je trebate malo obraditi: narežetite je na listiće i potopite ih u hladnu vodu - to će joj smanjiti ljutinu, pa neće lako nadvladati okus pome, što se i...