StoryEditorOCM
Savjetiisprobajte

Nitko više ne jede sirovi češnjak, svi uživaju u ovom načinu pripreme. Okus mu postaje predivno slatkast...

Piše Spiza SD
29. svibnja 2023. - 08:05

Kažu da samo loši kuhari pribjegavaju obilatim količinama češnjaka, jer tako pokušavaju zamaskirati da su im jela bezukusna. Moguće, ali češnjak, i to u velikim količinama upravo proživljava svom trenutak. No ne bilo kakav češnjak - pečeni češnjak. Preciznije, konfitirani.

A to bi značilo češnjak lagano kuhan u masnoći, obično maslinovom ulju. Uslijed takvog tretmana postaje mekasn i podataj, nalik na pastu i okus mu poprima slatkaste note koje se jako lijepo slažu s raznoraznim jelima, od namaza poput hummusa preko salata, pečenih krumpira i mesa, umaka ili tek onako kao pratnja prepečenom kruhu. Dodatni bonus je ulje u kojem se pekao jer jako lijepo upija njegovu aromu pa je kao stvoreno za pokapati ga po svakojakim jelima.

Confit od češnjaka možete napraviti na ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 12:05