StoryEditorOCM
Receptiodlična ideja

Slasne polpetice sa ‘sastojkom iznenađenja‘ bit će pravi hit: gotove su za 15 minuta, a koštat će vas ‘siću‘

Piše Spiza SD
24. svibnja 2023. - 15:47

Nitko ne može odoljeti polpeticama, to znamo i po vašim izvrsnim reakcijama na naše recepte i savjete za to jednostavno jelo, a jedan od razloga što su toliko popularne je što su idealan način za nadmudriti izbirljivce. Znate one što uvijek nađu neki prigovor čim im se na tanjuru nađe namirnica koja im ne spada u najstroži top 10 omiljene hrane.

Zato vam danas predlažemo recept za polpetice od sardina, zdrave i jeftine namirnice koja nam je svima uvijek lako dostupna, ali je mnogi zaobilaze jer je, kao, ne vole. Ovo će im jelo potpuno promijeniti mišljenje, nema šanse da im se ne svide fine pržene okruglice koje ćete im poslužiti uz malo šalše od poma ili pak uz neki lijepi pikantni umak na bazi jogurta. Još vam treba samo malo salate (evo vam par savjeta ako ćete raditi onu od kupusa), a za gladnuše i malo krumpira (evo vam dobrih savjeta za najbolji restani krumpir).

Polpetice od sardina

Sastojci:

2 limenke sardina
120 ml jogurta
120 g krušnih mrvica
2 grančice svježeg timijana
2 žličice suhog začinskog bilja po želji
1 jaje
sol, papar

Priprema:

Izvadite sardine iz limenke, ocijedite ulje iz jedne limenke, ono iz druge sačuvajte.

U zdjelu dodajte sardine i preostale sastojke, zajedno s uljem koje ste sačuvali pa sve pomiješajte vilicom (nemojte koristiti blender ili multipraktik za ovaj korak, jer ne želite pasirati ribu.)

Grabite žlicom smjesu i oblikujte polpetice. Stavite ih na papirom obložen lim za pečenje, ne trebate dodavati masnoću jer će ona istjecati iz polpetica tijekom pečenja.

Ohladite pljeskavice oko 30 minuta, da se malo stegnu, (ovo možete i preskočiti, ali osigurava da polpetice zadrže lijep pravilan oblik) pa ih zatim pecite na 200 stupnjeva, najprije 5 minuta s jedne strane, potom ih okrenite i pecite još 3-5 minuta s druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 18:20