StoryEditorOCM
Receptiveliki hit

Salata od krumpira na sasvim novi način: tko bi rekao da ovo može biti tako dobro! Isprobajte recept, iznenadit ćete se

Piše T. S. M.
3. ožujka 2024. - 13:12

Krumpir salata jedan je od najomiljenijih priloga bez obzirana prigodu, glavno jelo doba godine. Jednostavno: svima nam se sviđa i uvijek nam je drago vidjeti je na stolu.

No pretjerano ponavljanje vodi u monotoniju, a to nikako nije dobro, pa tako ni kad je riječ o izboru jelovnika, stoga je dobro tu i tamo iskušati neki novi način pripreme. A najnoviji način pripreme salate od krumpira postao je veliki hit.

image
Shutterstock

O čemu se radi? Pa, o popriličnom odstupanju od klasike - u ovom slučaju krumpir se ne kuha nego se peče. Nakon što je ispečen - i to ne bilo kako, ali pomalo, vidjet ćete - krumpir se pomiješa sa slasnim preljevom na bazi jogurta i, ovisno od verzije recepta koju pratite, zčinskim biljem i/ili povrćem poput krastavca, paprike, rukole ili druge vrste salate.

image
Shutterstock

Sve skupa djeluje jako zanimljivo, možda čak pomalo pretjerano raskošno, ali oni koju su kušali ovakvu krumpir satalu kažu da oduševljava kontrastom hrskavih krumpira, kremastog preljeva i osvježavajućeg povrća.

Salata od pečenih krumpira

Sastojci: 

600 g krumpira
1 ljubičasti luk
1/2 svježeg krastavca
1/2 paprike
1/2 limuna
4-5 žlica jogurta
2 žlice majoneze
1 žlica senfa
1 žličica crvene paprike
 malo kopra ili peršina
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Odaberite manje krumpire podjsdnake veličine pa ih skuhajte. Ocijedite krumpire, stavite ih u posudu za pečenje i zgnječite ih pritiščući ih dnom veće čaše. Pokapajte ih s malo maslinovog ulja, dodajte crvenu papriku u prahu te malo soli pa ih pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne postanu hrskavi.

U međuvremenu nasjeckajte povrće na sitne komadiće te usitnite začinsko bilje. Pomiješajte jogurt, majonezu, senf, sok od pola limuna, sol i papar u preljev pa mu dodajte povrće i začine. Dodajte pečene krumipre, sve pomiješajte i odmah poslužite.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 21:27