StoryEditorOCM
Receptitko bi im odolio

Pogledajte kako se rade uštipci! Dobili smo recept i video upute, jeste li znali da su najbolji s ovom vrstom brašna?

Piše Spiza SD
21. srpnja 2023. - 08:05

Nikome se ne da stajati uz špaher po vrućini, ali kad je riječ o specijalitetu poput domaćih uštipaka, lako je pronaći one zadnje atome snage i volje za zamutiti tijesto i ispržiti ga u vrelom ulju. Izvrsno prijaju vrući, kao i hladni, a ljube se sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole.

Nedavno smo vam pisali o slavnim vrličkim uštipcima i kako se rade, a ovoga puta na redu su hercegovački. Na odičnom Instagram profilu Kap maslinova ulja  iza kojeg stoji 26-godišnja Katarina, zaljubljenica u kuhanje, tradicionalnu spizu  i fotografiju, pronašli smo video koji prikazuje Katarininu mamu kako radi uštipke, a u opisu je priložen i jednostavan recept.

Prema Katarininom savjetu, najbolje je koristiti oštro brašno, a kako bi uštipci upili što manje masnoće, u tijesto se neizostavno doda i malo rakije. U ovom slučaju lozovače, ali iz komentara smo doznali da će poslužiti i travarica.

Prenosimo recept, a video pogledajte u nastavku.

Hercegovački uštipci

Sastojci:

500 g oštrog brašna
1 žličica soli
250 ml vode
50 ml lozovače

Priprema:

Sve sastojke dobro promiješajte dok ne dobijete rijetko tijesto pa pržite uštipke na mješavini ulja i masti. Ocijedite ih na upijajućem papiru pa ih poslužite uz sir i pršut.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 03:59