StoryEditorOCM
Receptiideja za ručak

Goveđi gulaš pun divnih začina baš će vas lijepo zagrijati: imamo recept za pet, ovo je pravo zimsko jelo bogatog okusa

Piše T.S.M.
1. veljače 2023. - 14:38

Što ćete danas kuhati? Razmišljate li o nečem vrućem, gustom, ukusnom i zasitnom, jedna od ideja koje su vam pale napamet sigurno je gulaš. Dobri stari gulaš, klasik na kojem su odrasle generacije uvijek je dobar izbor, osobito kad je hladno i kad nam treba malo okrjepe i utjehe. No da sve ne bi bilo isto i uobičajeno, naš prijedlog je jedna malo drugačija inačica gulaša. Ova se priprema s puno, puno začina i poslužuje s kiselim vrhnjem. Lijepo će vas zasititi i ugrijati. Uživajte!

Začinjeni goveđi gulaš

Sastojci:

1 kg govedine 

400 g konzerve nasjeckane rajčice

600 ml goveđeg temeljca 

3 žlice ulja

2 crvene paprike

1 luk

2 režnja češnjaka

1 žlica glatkog brašna

1 žlica smeđeg šećera

1 žličica cimeta

1 žličica dimljene slatke paprike

1/2 žličice kumina u prahu

1/2 žličice klinčića u prahu

1/4 žličice kajenskog papra

kiselo vrhnje i korijander (ili peršin) za posluživanje

sol

Priprema:

Začinite meso pa jednu trećinu kratko prepecite na žlici ulja. Izvadite ga na tanjur i ponovite s ostatkom mesa.

Smanjite vatru, po potrebi dodajte još malo ulja pa dinstajte usitnjeni luk i češnjak dok ne omekšaju. Vratite meso, dodajte brašno i kuhajte uz miješanje jednu minutu. Ubacite rajčice, smeđi šećer i temeljac. Pustite da zavrije, smanjite vatru, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 1 sat 45 minuta. Povremeno promiješajte i provjerite je li meso prekriveno tekućinom.

Pred kraj dodajte narezanu svježu papriku, provjerite okus i kratko prokuhajte. Poslužite uz žlicu-dvije kiselog vrhnja i pospite sjeckanim korijanderom ili peršinom.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2023 00:02