StoryEditorOCM
Receptijeste li ih probali?

Fritule na vrlo poseban način: dobili smo super recept za starinsku slasticu, jedan dodatak tijestu mijenja cijelu priču

Piše Spiza SD
29. studenog 2023. - 19:15

Prije koji dan objavili smo priču o tome kako se fritule mogu praviti na puno, puno slatkih načina i kako se u njih, pored brašna, jaja, šećera i ostalih uobičajenih sastojaka može dodati još puno, puno lipih stvari koje ih čine još boljima. Slobodno se podsjetite što smo vam sve predložili, a sad ćemo vam otkriti još jedan odličan recepti to za talijanske zeppole od krumpira. 

Poslale su nam ga zaljubljenice u slatko koje stoje iza Instagram profila birilica_  na kojemu ćete pronaći super ideje i recepte za izradu slastica. Imate li vi recept s kojim biste se voljeli pohvaliti, javite nam se na mail spiza@slobodnadalmacija.hr.

Talijanske zeppole od krumpira

Sastojci:

600 g krumpira u kori
350 g brašna
pola kocke svježeg kvasca
3 jaja
20 g maslaca
20 g šećera
korica cijelog limuna
vanilija
prstohvat soli
ulje za prženje

Priprema:

Skuhajte krumpire u kori u dosta vode, kao za njoke, dok ne omekšaju, oko 45 minuta.

U zdjelu stavite ostale sastojke pa im dodajte oguljene i zgnječene, ali još vruće krumpire. Sve pomiješajte i pustite da počiva na toplom dok se ne udvostruči. 

Od tijesta napravite kobasice debljine 2 centimetra pa ih spojite ih u krugove. Pustite ih 15 minuta da se dižu pa ih pržite u zagrijanom ulju par minuta. Izvadite ih i ocijedite od ulja pa ih uvaljajte u šećer.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:15