Dosadi li i vama jesti jedno te isto? Nama je to prava muka pa smo stalno u potrazi za novim receptima, ali još nam je draže za neko omiljeno jelo pronaći novi način pripreme. Znate ono kad promijenite jedan-dva detalja i dobijete nešto sasvim novo, ali opet dovoljno blisko jelu koje volite?
Upravo takav je recept za pire od krumpira koji stiže u nastavku. Zahvaljujući dodatku cvjetače i češnjaka, od običnog pirea nastaje fini prilog koji će se savršeno složiti sa šnicelima u toču, ali i s tunjevinom s roštilja ili pečenim povrćem.
Donosimo vam jednostavniju verziju ovog jela za koju je češnjak dovoljno skuhati zajedno s krumpirom i cvjetačom, ali ako ćete ovakav pire poslužiti uz pečeno meso, onda obavezno uz pečenje u škrovadu ubacite i glavicu češnjaka koju ćete kasnije dodati ostalim sastojcima za pire.
Pire od krumpira i cvjetače
Sastojci:
1 kg žutog krumpira
1 srednje velika glavica cvjetače
2 režnja češnjaka
4 žlice maslaca
200 ml mlijeka
2 žlice svježeg peršina
svježe mljeveni crni papar
Priprema:
U veliki lonac pun hladne, posoljene vode dodajte krumpir narezan na kockice, cvjetaču razdvojen i neoljušteni češnjak. Kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok povrće nije mekano. Dobro ga ocijedite pa vratite u lonac.
Dodajte maslac te usitnite gnječilicom za krumpir, dodajte mlijeko pa miješajte kuhačom dok ne postane homogeno. Po potrebi dodajte još malo mlijeka.
Dodajte još malo soli po potrebi, promiješajte i prebacite u zdjelu za posluživanje. Prije posluživanja po vrhu pospite svježim peršinom, crnim paprom i prelijte žlicom otopljenog maslaca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....