StoryEditorOCM
Receptiideja za ručak

Brzo gotovo i nevjerojatno ukusno: najobičnije namirnice u ovom receptu postaju kremasti spektakl, a uz tako malo truda

Piše Spiza SD
24. travnja 2023. - 12:55

Što kažete na kremastu tjesteninu tako dobru da je teško povjerovati da je pripremljena od sasvim običnih sastojaka? Mi na takvav prijedlog uvijek kažemo: "Može!". Jelo o kojem je riječ priprema se brzo, uz sasvim malo truda, a rezultat je spektakl od okusa. Svakako isprobajte!

Tjestenina u kremastom umaku

Sastojci:

300 g tjestenine po izboru
200 g gljiva po izboru
200 g piletine 
60 g maslaca
2 režnja češnjaka
350 ml vrhnja za kuhanje
85 g ribanog parmezana
1/4 žličice ribanog muškatnog oraščića
sol, papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu.

Gljive narežite, pokapajte uljem, začinite solju i paprom pa kratko ispecite na vrućoj tavi s malo otopljenog maslaca, a kad su pri krau ubacite jedan sitno nasjeckan režanj češnjaka. Sve prebacite na zagrijani tanjur i obrišite tavu kuhinjskim papirom pa dodajte još malo maslaca te na njemu prepržite piletinu kojoj ste skinuli kožu i uklonili kosti, ako ste odabrali batke ili zabatke.

Za umak zagrijte 55 g maslaca na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i miješajte dok ne zamiriše. Ulijte vrhnje, smanjite vatru na laganu i kuhajte još oko tri minute uz često miješanje, ali pazite da smjesa ne dođe do vrenja. Postupno umiješajte parmezan i nastavite kuhati uz često miješanje dok ne postane kremasto i lagano se zgusne pa umiješajte muškatni oraščić, a zatim začinite solju i paprom po želji.

Ocijeđenu tjesteninu ubacite u umak, dodajte gljive i piletinu, pomiješajte, podijelite na tanjure i pospite s još malo parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:48