StoryEditorOCM
ŽupanijaStomatolozi ponovno rade

Zaražena jedna osoba s vodičkog područja: Iz šibenske bolnice otpuštena tri pacijenta, COVID-19 preboljele još četiri osobe iz županije

Piše Krešimir Gulin
22. travnja 2020. - 10:54

Drugi dan za redom u Šibensko- kninskoj županiji regitriran je jedan novooboljeli pacijent od koronavirusa:

- U srijedu je potvrđeno kako je još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna na virus SARS-CoV-2. Riječ je o osobi s područja Grada Vodica koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom. Od početka epidemije na području županije broj zaraženih osoba je 83- izvijestio je Goran Pauk, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Prema njegovim riječima, u županiji je od COVIDA-19 ozdravilo 27 osoba, što je četiri više nego u utorak.

Dobre vijesti stižu iz šibenske bolnice, iz koje su tijekom jučerašnjeg dana otpuštena tri pacijenta

- Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je osam osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split- rekao je šibensko- kninski župan.

Inače, pod mjerama zdravstvenog nadzora je 343 osobe, od čega je 216 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 295 osoba.

- U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, a prema uputi Kriznog stožera ministarstva zdravstva, ukinute su noćne smjene u izdvojenim ambulantama domova zdravlja za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa.

- Rad u tzv. „COVID-19 ambulantama“ u Šibeniku i Kninu organiziran je svakog dana od 8 do 20 sati, a u Drnišu od svakoga dana od 7 do 19 sati- istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Također, prema uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, od 23. travnja 2020. godine, svim djelatnicima dentalne medicine (stomatolozi, zubni tehničari, protetičar, oralni kirurg, zubni rendgen) određeno je provođenje zdravstvene zaštite u svojim ordinacijama u redovno radno vrijeme koje su imali i prije pojave koronavirusa.

- Samodisciplina i odgovornost naših građana je ključna u sprječavanju širenja epidemije, zato apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati- zaključio je šibensko- kninski župan.

 

07. svibanj 2024 18:55