StoryEditorOCM
ŽupanijaSrce kornatsko za Krijesnice

Velikom humanitarnom akcijom obilježit će 10. obljetnica kornatske tragedije, a prikupljene donacije darovati djeci oboljeloj od malignih bolesti

9. ožujka 2017. - 14:41


Deseta obljetnica kornatske tragedije i sjećanje na 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog obilježit će se velikom humanitarnom akcijom Srce kornatsko pod sloganom „Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko“. Akciju su pokrenuli DVD Vodice, vodički malonogometni klub Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, a podržat će je i HNK Hajduk. Prikupljene donacije i novac od prodaje ulaznica od koncerata i malonogometnih utakmica, koji će također biti organizirani, namijenjen je udruzi Krijesnica koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.



-Projekt Srce kornatsko ima dva cilja. Jedan je obilježavanje 10. obljetnice kornatske tragedije, a drugi je humanitarnog karaktera za udrugu Krijesnica. Svim donatorima mi ćemo poklanjati lampione, a oni će biti pušteni u cijeloj Hrvatskoj 27. kolovoza uoči obljetnice tragedije. Tako želimo povezati cijelu Hrvatsku i odati počast našim vatrogascima. Nositelji akcije su vatrogasci, vatrogasna društva i postrojbe na čelu sa Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. Info punktovi, na kojima će se prikupljati donacije, bit će postavljeni u gradovima diljem Hrvatske u prigodi nekih događaja važnih za dotičnu sredinu. Akcija počinje 15. ožujka i osobito nam je drago što ju je prepoznao i što će se u nju uključiti HNK Hajduk – kazao je predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev.



A kao uvod u akciju već će 11. ožujka na utakmici Hajduk – Rijeka igrači obje momčadi na teren izići s transparentom na kojem će biti ispisan slogan „Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko“, kazao je predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos.
-Hajduk je više od nogometa, više sam puta to govorio, i kada su nam došli s ovim projektom, nismo to mogli odbiti. Dapače, potpuno podržavamo ovu akciju koja će trajati pet, šest mjeseci i pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u akciju, a pozivamo i sve sportske djelatnike, igrače i navijače iz cijele Hrvatske – rekao je Kos.

U promociju projekta uključili su se i svi klubovi Prve hrvatske nogometne lige.



Istoga dana kada će se lampioni u znaka sjećanja na stradale vatrogasce pustiti u zrak istovremeno u cijeloj zemlji, u Vodicama će se održati tradicionalni mimohod sjećanja, memorijalni malonogometni turnir te pokazna vatrogasna vježba, koja bi, kako je kazao šibensko-kninski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, trebala prerasti u vatrogasno natjecanje Kup Kornata.



Na predstavljanju projekta Srce kornatsko u Vodicama bila je i volonterka iz udruge Krijesnica Ana Radunić koja je zahvalila organizatorima akcije te istaknula kako će se prikupljenim novcem financirati rehabilitacijski kamp udruge u Fužinama koji tijekom proteklih godina koliko djeluje prošlo više od 200 djece s malignim oboljenjima.
 

 


Žiro račun za donacije

Donacije za akciju Srce kornatsko može se uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci, a sve dodatne informacije spremno će dati predsjednik DVD-a Vodice Ante Sladoljev (091/ 333-1349) i tajnik Heroji 2007. Tomislav Strikoman (091/ 476-7676).

27. travanj 2024 11:22