StoryEditorOCM
Županijadobili medalje

Uljari iz Šibensko-kninske županije ‘pobrali‘ velik broj priznanja i nagrada na ovogodišnjem ‘Noćnjaku‘

Piše šibenski.hr
17. ožujka 2024. - 11:35

Dodijeljene su medalje i proglašen je šampion jubilarnog 26. Noćnjaka u nekoliko kategorija. Veliki broj medalja i priznanja došao i u Šibensko-kninsku županiju.

OPG Ante Urem, Pirovac, proglašen je šampionom za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti u kategoriji pakovine maslinovog ulja. U istoj kategoriji zlatne medalje osvojili su OPG Uroda iz Pirovca za ekstra djevičansko ulje sljubljenih sorti, OPG Ivan Jelušić za ekstra djevičansko ulje sorte oblica i medalju za ekstra djevičansko ulje sljubljenih sorti, OPG Natura Škoj iz Prvić Šepurina za ekstra djevičansko ulje sorte oblica i OPG Birin iz Vodica za ekstra djevičansko ulje sljubljenih sorti.

OPG Podrug, Piramatovci, za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti – uzorak dobio je priznanje za najbolje otvoreno ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Tatjana i Zoran Smolić iz Skradina osvojili su zlatnu medalju, za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte krvavica kao i OPG Podrug, Piramatovci, za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti - uzorak II.

Zlato je osvojila i Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, kao i Emina Pavlović iz Vodica. Zvonimir Paić iz Skradina osvojio je srebrenu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti kao i Uljara Brodarica  za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte oblica.

OPG ‘Banovi dvori‘, Damir Vodanov - Ban, Dubrava kod Tisnog, osvoji je srebrenu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte oblica, dok je Nino Brajković iz Donjeg Polja osvojio brončanu za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte oblica.

OPG Begić Živko Pirovac, za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti bio je također brončan.

Obrtu Roca iz Vodica pripala je zlatna diploma za kozmetički proizvod od masline, odnosno njihovo suho ulje za tijelo.

27. travanj 2024 01:28