StoryEditorOCM
Županijastudeni pokazao ćud

U zadnja 24 sata pala impresivna količina kiše na području Šibensko-kninske županije; Na Poljani dignuta brana

Piše Šibenski.hr
5. studenog 2022. - 09:17

Studeni koji je ujedno i najkišovitiji mjesec u godini na Jadranskoj obali pokazao je svoju čud na samom svom početku i to s prvom ciklonom koja je donijela dugo očekivane oborine i time prekinula dugo sušno razdoblje.

Oborinska pruga koja se jučer premještala od talijanske obale preko Jadrana na šibensko područje i dalje na kontinent upravo je ovom prostoru donijela imresivnu količinu kiše u posljednja 24 sata, piše ŠibenikMeteo

Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja iz sustava Šibenik Meteo najviše kiše palo je u Vodicama i u Prvić Šepurinama gdje je izmjereno čak 135 litara, a slijedi ih Drniš sa 110 litara po metru četvornome! I na području Šibenika zavisno o kvartu količina oborina kreće se od 70 u južnim djelovima do 100 litara u zapadnom dijelu. Kiša nije zaobišla i općenito sušni jug Šibensko-kninske županije pa je meteo postaja na Punti Planka u 7h mjerila okruglih 100, a u obližnjoj Rogoznici 87 litara. Izdvajamo još Miljevce sa 81, Žaborić 60 i Pirovac sa okolicom sa 41 litrom kiše po metru četvornome.

image
arhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

 

01. svibanj 2024 16:57