StoryEditorOCM
ŽupanijaDOBRA GODINA povećanje prihoda za petnaest posto

U vodičkom proračunu milijuni kuna više

Piše PSD.
8. prosinca 2016. - 20:42

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica vijećnici su usvojili druge izmjene plana proračuna za 2016. godinu. Povod novom rebalansu bilo je povećanje gradskih prihoda za gotovo 15 posto od dosada planiranih. Do povećanja prihda došlo je najviše zbog provedenih postupaka legalizacije bespravno izgrađenih građevina, te većeg prihoda od komunalnog doprinosa i naknade.
– Tako sada Grad raspolaže s nešto više od 55 milijuna kuna koji su raspoređeni po rashodovnim stavkama, ovisno o potrebama te stupnju realizacije pojedinih projekata. U novom proračunu više nema onih stavaka koji se do kraja godine ne mogu realizirati, ali zato su uvršteni neki novi predviđeni za financiranje važnih infrastrukturnih zahvata – kaže gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

Ulaganja u infrastrukturu

Nova stavka u proračunu je uređenje nove gradske plaže Male Vruje čiju će realizaciju sufinancirati i Ministarstvo turizma, a za te je potrebe Grad u ovoj godini izdvojio 4.000.000 kuna. T je i uređenje prometnice u poslovnoj zoni u Vodicama kod velikih trgovačkih centara na zapadnom ulazu u mjesto. Za postavljanje nove javne rasvjete u ovoj godini će biti izdvojeno preko 4.000.000 kuna, a za asfaltiranje gradskih prometnica 3.500.000 kuna. Kako se projekt uređenja Trga kneza Branimira neće realizirati u ovoj godini, tako su predviđena sredstva za tu svrhu prenamijenjena u druge infrastrukturne programe. Također je odlučeno i da će se početi rješavati problem vodičkog groblja, pa su odvojena sredstva za kupnju zemljišta kako bi se groblje moglo proširiti.

05. svibanj 2024 13:26