StoryEditorOCM
ŽupanijaTrodnevni stručni skup:

U Vodicama se okupilo 290 sudionika na 3. Regionalnoj konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

Piše Šibenski.hr
14. rujna 2017. - 15:25

U Vodicama je otvorena 3. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je okupila 290 sudionika. Na skupu se, priopćeno je iz Županije šibensko-kninske raspravljalo o (strateškoj) procjeni utjecaja na okoliš, zaštiti prirode i održivom korištenju prirodnih resursa, sudjelovanju javnosti te zaštiti okoliša i financiranju projekata. Šibensko-kninski župan Goran Pauk s govornice je sudionicima poručio kako je zaštita okoliša i očuvanje bioraznolikosti globalni imperativ.



- Očuvana priroda i velika bioraznolikost je jedna od najvećih vrijednosti koju baštinimo i očuvanje toga je garancija bolje budućnosti za sve nas. Ovaj konferencija će kroz razmjenu iskustava, stručno usavršavanje i podizanje svijesti biti najbolja garancija za uspjeh na ovom važnom području-kazao je Pauk.
Prigodnim govorima prisutnima su se obratili Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Mihotić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša u HGK, Tea Aulavuo, tajnica UNECE Espoo Konvencije i Marta Brkić, predsjednica Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša.
Ciljevi konferencije su unaprjeđivanje stručnih znanja i profesionalnog djelovanja u stručnim poslovima zaštite prirode i okoliša, usuglašavanje i zagovaranje strukovnih interesa, promicanje strukovne etike i suradnja sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama i udrugama. Konferencija se, također, pokazala kao odlična prilika za stvaranje poznanstava i dogovaranje suradnje stručnih tvrtki iz različitih zemalja, a upravo za takve kontakte i nastavak organizacije ovakvih skupova se u svom obraćanju zauzeo ministar Čorić.



Inače, organizator Regionalne konferencije o procjeni utjecaja na okoliš je Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša - HUSZPO. Trodnevna konferencija održava se u hotelu Olympia u Vodicama pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu te Hrvatske gospodarske komore. Partner konferencije je UNECE (United Nations Economic Commission for Europe).

28. travanj 2024 16:41