StoryEditorOCM
ŽupanijaVODICe

U povodu Dana grada i blagdana svete Jeline; Doznajte kojih će šestero zaslužnih dobiti plakete

Piše Ante Talijaš
24. travnja 2018. - 15:41

Za nekoliko dana, 3. svibnja, Vodičani će brojnim kulturnim, sportskim i vjerskim manifestacijama, proslaviti Dan grada, blagdan Našašća sv. Križa – svete Jeline. Već po tradiciji, proslava Dana grada započet će uoči blagdana svečanom sjednicom Gradskog vijeća Vodica (2. svibnja u Kulturnom centru) na kojoj će biti dodijeljena gradska priznanja za 2017. godinu.

Prema prijedlogu Odbora za priznanja, a koji je jednoglasno prihvatilo Gradsko vijeće Vodica, ove godine neće biti dodijeljena ni Nagrada za životno djelo, ni godišnja Nagrada grada Vodica. Svi ovogodišnji laureati, naime, dobitnici su Plakete grada Vodica.

Dobitnik Plakete je bas klape "Bunari" Marko Juričev-Martinčev za doprinos u kulturi i sportu, te očuvanje nematerijalne kulturne baštine. Plaketa grada Vodica bit će dodijeljena don Ivanu Čolaku (umirovljenom svećeniku) za humanitarno i duhovno djelovanje u župi Vodice, te Darku Jukiću, dugogodišnjem članu DDK-a Vodice za iznimnu humanost u davalaštvu krvi. Dobitnica Plakete za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja je i Antonija Juričev-Talijaš, dugogodišnja članica kulturne udruge "Vodiške Perlice".

Plakete grada Vodica bit će posmrtno dodijeljene obiteljima preminulih članica "Vodičkih Perlica" Klare Roca i Stoje Juričev, također za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja.

09. svibanj 2024 22:22