StoryEditorOCM
ŽupanijaGužva je sve veća

U fotelju rogozničkog načelnika opet želi sjesti Ivana Lovrić, kandidatkinja Domovinskog pokreta i Mosta

Piše Vedrana Stočić
2. veljače 2022. - 12:54

-U samo nekoliko mjeseci po drugi put se kandidiram za načelnicu Općine Rogoznica. Razlog je što se u ovih nekoliko mjeseci situacija nije promijenili, dapače umnogome je gore. Ostavka bivšeg načelnika nakon nepunih šest mjeseci samo je jedan od krajnjih pokazatelja dubokog ponora u kojem se nalazi naša općina, te jasan znak biračima da je vrijeme za temeljite promjene. Da bi se kvalitetno pristupilo problemima mora se obaviti cjelokupna revizija dosadašnjeg poslovanja i revizijski nalaz objaviti javno- rekla je uvodno na svojoj presici Ivana Lovrić iza čije kandidature je stao Most i DP.

Poslovanju općine koje treba biti transparentnije, odluke koje se donose moraju biti u skladu s važećim zakonima RH, a kako se zakoni krše moglo se vidjeti na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća kada su prekoračene ovlasti i procedure.

-Treba do kraja demokratizirati i decentralizirati općinu. Sva mjesta u općini jednako su važna i u sva treba jednako ulagati. Nije dovoljno našminkati samo center treba  na svim područjima riješiti goruće probleme koje bi najbolje detektirali mjesno odbori kojih nema jer nikada nisu ni osnovani. Novac bi se pravilno ulagao, funkcija načelnika ne bi biti faraonska, a općina bi prestala biti sama sebi svrha. -ističe Ivana.

Ističe da je najbitnije urediti infrastrukturu, u prvom redu prometnice, priključiti sva mjesta na vodovod i kanalizaciju, prostorni planovi trebali bi biti razvojni , socijalna davanja veća i konačno trebalo bi početiti apliciranje na EU fondove. Razvoj poljoprivrede i poduzetništva je nužan,  sve karte nije pametno uložiti isključivo na turizam.

- Zapošljavanje u općinskih službama je posebna priča, za zapošljavanje na rukovodeća mjesta otegotna ti je okolnost domaća podrijetlo ili dugotrajno prebivalište, stoga nam visokoobrazovani ljudi odlaze. Između dva popisa stanovnika izgubili smo 200 ljudi, ali zato imamo više birača nego stanovnika i to najmanje njih 600. U ovoj kratkoj kampanji na izvanrednim izborima za rogozničkog načelnika ili načelnicu zbog napete i turbulentno političke atmosfere svi kandidati trebali bi se ponašati dostojanstveno, uvažavajući svakoga, bez nepotrebnog blaćenja, time bi pokazali i da će dostojno obnašati dužnost općinskog načelnika ako budu izabrani. Nakon izbora dobro bi bilo da sve političke, stranke i izabrani vijećnici imaju neki oblik suradnje, da se međusobno uvažavaju i toleriraju- zaključila je Ivana Lović, te zahvalila svima koji su potpisima omogućili  njenu kandidaturu, kao i strankama Most i DP koji stali iza nje.

Inače Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je bivši načelnik Marijo Mladinić HDZ zbog osobnih razloga  podnio neopozivu ostavku. Izvanredni izbori za načelnika održat će u nedjelju, 13. veljače 2022. godine, a natječe se čak šest kandidata.

27. travanj 2024 15:25