StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Toplinski val se nastavlja, danas 35 u hladu, a sutra moguć kratki pljusak s grmljavinom

Piše Šibenski.hr
4. kolovoza 2018. - 10:36

Pretežno vedro i tiho vrijeme jutros vlada na šibenskom području i u cijeloj županiji.

More je mirno, tlak nešto povišen i iznosi 1014 hPa, dok je vlažnost zraka 50 posto. Temperatura mora je 24 stupanj Celzijev.

Jutors u 8 sati posvuda je bilo vrlo toplo. "Najhladnije" je bilo u Sinju gdje su izmjerena 22 stupnja Celzijeva, u Imotskom je bilo 24, Pločama 25, Kninu 26, Šibeniku 27, Splitu 28, a u Dubrovniku i Hvaru vrelih 29 stupnjeva .

Najviša današnja dnevna temeratura kretat će se oko 35 stupnjeva. Naravno, toliko će biti izmjereno u hladu, u skladu s meteorološkim propisima, što znači da ćemo se na suncu i asfaltu danas dobro pržiti. Liječnička upozorenja stoga vrijede kao i prethodnih dana te se svima koji će danas na more preporuča da sunčanje izbjegavaju između 10 i 17 sati jer je UV indeks u to vrijeme najveći.

Danas se očekuje pretežno vedro vrijeme. Popodne je moguća umjerena naoblaka, a puhat će slab zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Slično vrijeme nastavlja se i sljedećih dana. Prevladavat će u nedjelju pretežno vedro vrijeme, a sredinom dana moguć je kratak pljusak s grmljavinom. Navečer će puhati slaba bura, a temeprature zraka i sljedećih dana bit će slična današnjim. Pakleni val, dakle, nastavlja se dalje. 

27. travanj 2024 17:48