StoryEditorOCM
ŽupanijaRogoznica

Svečana sjednica i veliki koncert na dar povodom Dana općine i blagdana Gospe od Kapelice

Piše Vedrana Stočić
29. lipnja 2018. - 15:56

- Usredotočili smo se na nekoliko bitnih projekta od kojih je sigurno najveći i najnužniji kanalizacijski sustav koji će nadovezati na već postojeći u samom središtu općine i skupljat će otpadne vode svih priobalnih naselja. Projekt je apliciran na EU fondove i vrijedan je 20 milijuna eura. Na jesen počinje izgradnja regionalnog vodovoda Dvornica-Kanica, radovi će trajati godinu dana, osigurano je 11 milijuna kuna, a ostatak od 4 milijuna kuna namirit će općine Rogoznica i Marina. Odmah nakon sezone započet će radovi na uređenju prve faze rogozničke rive, već je izabran i izvođač radova, a  ulažemo i velike napore da nam Ministarstvo državne imovine ustupi vojarnu Krušćine i da konačno zaživi naša već dugo planirana poslovna zona...-rekla je to između ostalog povodom Dana općine na svečanoj sjednici rogoznička načelnica Sandra Jakelić.

Inače, Rogozničani su za Dan općine izabrali blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Kapelice koji se štuje 2. srpnja, Tog dana već 296. godina na Caparinovoj rivi mnoštvo vjernika dočekuje Gospin brod sa slikom rogozničke zaštitnice.

U procesiji rivom Gospina slika prenosi se u župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Njen pohod Rogoznici traje do prve nedjelje iza Gospe od Karmela, nakon čega u veličanstvenoj procesiji morem i kopnom biva vraćena u svoje svetiše na punti poluotoka Gradina.

Pored vjerske svetkovine koja će biti obilježena misnim slavljima, u nedjelju, užežin blagdana Gospe od Kapelice, Općina Rogoznica i Turistička zajednica svim stanovnicima općine i brojnim turistima velikim koncertom Đanija Stipaničeva i Nere Gojanović čestita Dan općine. Koncert se održati na ljetnjoj pozornici na rogozničkoj rivi, a počinje u 21,30 sati.
 

28. travanj 2024 18:20